The Nerd Shepherd

Mattel onthult reeks filmplannen na blockbuster succes van Greta Gerwin’s “Barbie”

Mattel

Mattel heeft de filmwereld en Hollywood veroverd met het ongekende succes van “Barbie,” dat alle records verbrak aan de box office. Na een periode van dalende speelgoedverkopen heeft de aanstelling van CEO Ynon Kreiz in 2018 geleid tot een ambitieuze visie om Mattel om te vormen tot een IP-gedreven machine. Met het succes van “Barbie” opent zich nu een wereld van mogelijkheden voor Mattel, met tal van projecten in ontwikkeling, waaronder “Barney,” “Polly Pocket,” “Thomas and Friends” en “American Girl.”

Hoewel regisseur Greta Gerwig momenteel niet aan een “Barbie” vervolg denkt, heeft de film met Margot Robbie in de hoofdrol wereldwijd al een verbazingwekkende $380 miljoen opgebracht in de eerste vijf dagen. Mattel en Warner Bros. hebben grote plannen voor het uitbreiden van het “Barbie”-universum met mogelijke sequels. De CEO benadrukt dat het merk een breed en elastisch universum heeft met talloze mogelijkheden. Het succes van de eerste film zal de weg vrijmaken voor meer films en de ambitie van Mattel is om filmfranchises te creëren, niet alleen voor “Barbie,” maar ook voor andere speelgoedlijnen zoals “Masters of the Universe” en “Hot Wheels.”

Barbie
Still 'Barbie' via TMDB

Overzicht Mattel-projecten

Robbie Brenner, het creatieve brein achter Mattel Films en de drijvende kracht achter het succes van “Barbie” en andere veelbelovende filmprojecten bij Mattel, heeft in een recent interview met Variety een opwindend inkijkje gegeven in wat er allemaal op ons afkomt. Van epische live-action hervertellingen tot kleurrijke geanimeerde avonturen, Mattel belooft een scala aan verhalen te brengen die zowel jonge als volwassen kijkers zullen betoveren. Hier is een overzicht van alle opwindende filmprojecten die momenteel op de planning staan bij Mattel. 

Hot Wheels

Het bestverkochte speelgoed ter wereld zal tot leven worden gebracht in een film met auto’s, monstertrucks en motoren. J.J. Abrams, die het Hot Wheels-project zal leiden, heeft de adaptatie omschreven als “gegrond en grimmig”. Brenner vertelt dat zijn woorden betekenen dat de film “echte personages zal hebben waarmee je je kunt identificeren, die driedimensionaal zijn en emotionele reizen doormaken.” Ze voegt eraan toe: “Kijk naar elke J.J. Abrams-film. Al zijn films hebben een geweldig verhaal en geweldige personages. Dat was iets wat voor hem belangrijk was – om een film te maken die niet alleen leuk en opwindend zal zijn, maar ook echte emotie zal bevatten.”

Hot Wheels
Still 'Hot Wheels' via TGDB

Polly Pocket

De hoofdrolspeler van “Emily In Paris”, Lily Collins, zal stralen als de micro-pop in een komische familiefilm die wordt geschreven en geregisseerd door de maker van “Girls”. Brenner heeft bevestigd dat het script klaar is en beschrijft het als “geweldig”. Brenner is vol lof over de twee hoofdrolspeelsters, Collins en Dunham, en noemt hen “twee van mijn favoriete dames ooit”.

Barney

De iconische paarse dinosaurus zal inspiratie bieden voor een live-action film die door Mattel eerder werd omschreven als een “A24-achtige”, “surrealistische” film. “Ik weet niet zeker of het per se donkerder wordt. Het wordt gewoon uniek – meer zoals ‘Being John Malkovich’ of ‘Adaptation’.” Aldus Brenner, verwijzend naar de films van Spike Jonze uit 1999 en 2002.

Barney
Still 'Barney & Friends' via TMDB

Rock ‘Em Sock ‘Em Robots

Vin Diesel, de ster van “Fast & Furious”, zal de hoofdrol spelen in een film gebaseerd op Mattel’s tafelspel met vechtende robots. “Vin is enthousiast,” zegt Brenner. “We werken aan het ontwikkelen van een script en we zijn allemaal erg enthousiast.”

Major Matt Mason

Tom Hanks kruipt in de huid van een astronautenactiefiguur uit de jaren 60′, een astronaut die op de maan leeft en werkt. Het project is nog grotendeels gehuld in mysterie, aangezien er naast de casting van Tom Hanks nog weinig bekend is.

American Girl

Een familiekomedie gebaseerd op de American Girl-poppen is in ontwikkeling. Mattel beschrijft de komedie als “het helpen van meisjes om met vertrouwen op te groeien en karakter te ontwikkelen.” Brenner houdt haar lippen op elkaar, maar belooft: “We hebben iets geweldigs in handen.”

Magic 8 Ball

Brenner plaagt dat de verfilming van de Magic 8 Ball hoogstwaarschijnlijk een PG-13 thriller zal worden. Op dit moment zijn er echter nog weinig details bekend over het project.

Masters of the Universe

He-Man en zijn avonturen hebben al geruime tijd de aandacht van verschillende filmstudio’s getrokken, maar Mattel geeft niet op in de zoektocht om deze geliefde personages tot leven te brengen in een spectaculaire actie-avonturenfilm. Nadat Netflix het project helaas heeft laten vallen, is Mattel vastberaden om een nieuwe partner te vinden die het potentieel van deze epische saga erkent en bereid is om samen te werken aan dit opwindende filmavontuur. 

LEES OOK | Netflix trekt stekker uit ‘Masters of the Universe’: Live-action “He-Man”-film definitief gecanceld

Masters of the Universe
Still 'Masters of the Universe' via TMDB

Wishbone

De charmante Jack Russell-terriër, die in de jaren ’90 bekendheid vergaarde op PBS, staat nu op het punt om de hoofdrol te spelen in zijn eigen familievriendelijke avonturenkomedie. Dit hartverwarmende filmproject wordt geproduceerd door niemand minder dan de filmmaker achter de hilarische “Dumb & Dumber”. 

Matchbox

De iconische speelgoedauto’s, die voor het eerst in 1953 op de markt verschenen, krijgen hun eigen actiefilm. De  film is in ontwikkeling, maar op dit moment blijven de details enigszins geheimzinnig. Niettemin kunnen fans zich verheugen op een adrenalinepompend avontuur vol actie, waarin de geliefde speelgoedauto’s de hoofdrol zullen spelen.

View Master

Lang voordat Virtual Reality bestond, was er de beeldviewer, uitgevonden in 1939. Nu wordt er een opwindende avonturenfilm ontwikkeld, gebaseerd op dit klassieke speelgoed. Momenteel zijn er echter nog geen details bekend over het plot of het soort verhaal dat de film zal vertellen.

Christmas Balloon

Dit op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal vertelt over een jong meisje dat haar kerstwensen aan een ballon bevestigde. Deze ballon werd later ontdekt door een rouwend stel, dat besloot samen te werken met Mattel, het speelgoedbedrijf, om de dromen van het meisje te vervullen door haar speelgoed te schenken. Nu heeft Mattel plannen om een ontroerend familiedrama te produceren, geïnspireerd op deze hartverwarmende gebeurtenis.

Thomas & Friends

Een betoverende fantasiefilm gebaseerd op de geliefde kinderanimatieserie over Thomas de stoomlocomotief zal worden geregisseerd door niemand minder dan Marc Forster, de talentvolle regisseur bekend van “World War Z” en “Monster’s Ball”. Met zijn unieke visie en creatieve flair belooft deze regisseur om het geliefde treinavontuur tot leven te brengen op een manier die zowel jong als oud zal betoveren.

Thomas de stoomlocomotief
Still 'Thomas de stoomlocomotief' via TMDB

Naar Welk Mattel-project kijk jij het meest naar uit? Of wacht je liever op een vervolg op de succesvolle Barbie-film van Greta Gerwig? Mattel lijkt in ieder geval nu, na het succes, enthousiast te zijn en we kunnen dan ook een overvloed aan Mattel-films verwachten in de toekomst. Hoewel het momenteel wat vertraagd lijkt te zijn vanwege de stakingen in Hollywood, zal dat de plannen op de lange termijn niet tegenhouden.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen