Kansloos: Volwassenen plunderen massaal Van Gogh Museum voor exclusieve Pokémon-merchandise

Overig
zaterdag, 30 september 2023 om 10:51
thumbnail tns12
De unieke samenwerking tussen het Van Gogh Museum en Pokémon heeft deze week voor een ware stormloop gezorgd in de museumwinkel. Op TikTok en Snapchat circuleren beelden waarop verzamelaars elkaar bijna omver duwen om exclusieve Pokémon-items te bemachtigen. De schijnwerpers richten zich met name op een speciale kaart die nu al voor aanzienlijke bedragen wordt verhandeld.
Sinds afgelopen donderdag hangen er maar liefst zes schilderijen in het Van Gogh Museum, stuk voor stuk gecreëerd door getalenteerde Pokémon-artiesten die zich hebben laten inspireren door Vincent van Gogh. Daarnaast zijn er speciale Pokémon-producten verkrijgbaar en is er een speurtocht georganiseerd voor de jongere bezoekers. De opening van deze bijzondere tentoonstelling trok afgelopen donderdag een enorme menigte en de museumwinkel stond vol met enthousiaste fans.
pokemon van gogh gallery 1140x570
Foto 'Pokémon' via Van Gogh Museum'
De ware gekte lijkt te draaien om een uiterst zeldzame kaart van niemand minder dan de iconische Pokémon Pikachu, geheel in de stijl van het wereldberoemde zelfportret van Van Gogh. Op dit kunstwerk draagt de beroemde gele muis niet alleen dezelfde hoed en poseert voor een vergelijkbare achtergrond als Van Gogh, maar ook de herkenbare streepjes waarmee de schilder zijn zelfportret tot leven bracht, zijn duidelijk te zien. Op online platforms zoals Marktplaats en eBay wordt deze kaart momenteel al voor honderden tot soms zelfs duizenden euro's aangeboden.
De beschikbare museumtickets voor de komende weken zijn volledig uitverkocht. Een woordvoerder van het museum verklaarde: "Het is aan de bezoekers zelf om te kiezen welke delen van het museum ze willen verkennen, daar hebben wij geen controle over. We treffen uiteraard altijd maatregelen om de bezoekersstromen in goede banen te leiden. De veiligheid van zowel onze bezoekers als de kunstwerken heeft altijd onze hoogste prioriteit."

We apologize to all the fans eagerly awaiting our Pokémon Center x Van Gogh Museum release today. Due to overwhelming demand, all our products from this collection have sold out. We understand this is disappointing to many who were looking to our official email and social media…

Image
21.5K
Reply
Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om Pokémon- en Van Gogh-gerelateerde items te bemachtigen, geldt er een aankooplimiet van één exemplaar per product, zowel in de museumwinkel als in de online webshop. Bovendien worden Pokémonkaarten alleen uitgereikt aan deelnemers van de speurtocht bij het verlaten van het museum, op voorwaarde dat zij deze met succes hebben voltooid. De opwinding rondom de Pokémon-activiteiten zal aanhouden tot en met 7 januari.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!