The Nerd Shepherd

Opnieuw beelden opgedoken van gecancelde “Batgirl”-film: “We zijn bestolen!”

In een tijd waarin de superheldenfilmgenre floreert, waren fans over de hele wereld verheugd toen de aankondiging werd gedaan dat er een “Batgirl” film in ontwikkeling was. Het idee om de iconische vrouwelijke superheld uit Gotham City centraal te stellen in haar eigen avontuur, beloofde een mijlpaal te worden voor de representatie van vrouwen in het superheldenuniversum. Helaas, ondanks de opwinding die de aankondiging met zich meebracht, werd de film uiteindelijk geannuleerd, waardoor fans teleurgesteld en met vragen achterbleven.

Het project kreeg veel aandacht toen Joss Whedon, bekend van zijn werk aan “The Avengers”, werd aangekondigd als de schrijver en regisseur van de “Batgirl” film. Het leek een perfecte match te zijn, aangezien Whedon bekendstaat om zijn talent om sterke vrouwelijke personages te portretteren. Dit voedde de hoop dat “Batgirl” een film zou worden die het karakter van Barbara Gordon recht zou doen en een positieve impact zou hebben op de representatie van vrouwen in het genre.

LEES OOK | Eerste beelden van iconisch Marvel-personage “Kraven the Hunter” onthuld in langverwachte trailer!

Naarmate de tijd verstreek kwamen er steeds meer berichten naar buiten dat Whedon het project ging verlaten vanwege creatieve meningsverschillen en het gevoel dat hij geen goed verhaal kon leveren. Warner Bros. en DC Comics gaven aan dat ze zich wilden concentreren op andere projecten en dat de timing niet juist was voor de ontwikkeling van een “Batgirl” film. De film werd dus gecanceld. Hoewel deze verklaring begrijpelijk is vanuit een zakelijk oogpunt, voelde het als een gemiste kans voor de empowerment van vrouwelijke superhelden.

Recentelijk zijn er opnieuw beelden opgedoken van de geannuleerde film, waaruit blijkt dat deze mogelijk veelbelovend had kunnen zijn. Op Twitter speculeren sommige fans zelfs dat het misschien beter had kunnen zijn dan de huidige bioscoopfilm The Flash. “We zijn bestolen”, schijft een Twitteraar. De nieuwe gelekte beelden werpt de vraag op of de film gewoon had moeten worden uitgebracht, zelfs als dit betekende dat een bioscooprelease werd overgeslagen. Het blijft echter een kwestie van speculatie en persoonlijke meningen, aangezien de film uiteindelijk niet is uitgebracht.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Comments 1

  1. Anton says:

    Die had ik willen zien!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen