The Nerd Shepherd

Bethesda Bevestigt: Ontwikkeling van “The Elder Scrolls 6” officieel begonnen

The Elder Scrolls Online via Bethesda

Eindelijk is er meer informatie opgedoken over het langverwachte nieuwe avontuur in Tamriel. Bethesda heeft onlangs bevestigd dat The Elder Scrolls 6, dat zijn eerste aankondiging beleefde in 2018, momenteel in de vroegste stadia van ontwikkeling verkeert.

In een recent interview met Vandal, waarin werd gesproken over de aankomende release van Starfield, onthulde Pete Hines, de Head of Publishing bij Bethesda, dat de voorproductie voor het vervolg op het iconische Skyrim nu is afgerond. Dit markeert een belangrijke mijlpaal, want het betekent dat de ontwikkeling van de game nu daadwerkelijk van start is gegaan.

LEES OOK | Xbox-Topman Phil Spencer onthult meer informatie over “The Elder Scrolls 6”: Release mogelijk pas in 2028

The Elder Scrolls Online via Bethesda
Still 'The Elder Scrolls Online' via Bethesda

Starfield heeft momenteel alle aandacht

Fans van de populaire franchise vragen zich natuurlijk af of ze binnenkort meer informatie kunnen verwachten over de game, gezien deze nieuwe ontwikkelingen. Pete Hines tempert echter de verwachtingen en benadrukt dat Starfield momenteel de absolute prioriteit heeft. Hij verklaarde: “De focus van onze studio lag bij het zo goed mogelijk maken van deze game.”

Hij vervolgde: “En ja, er wordt gewerkt aan The Elder Scrolls 6, maar dit is waar de studio zich op heeft gericht. Dus nee, je kunt in de nabije toekomst niets verwachten over The Elder Scrolls 6. Starfield heeft momenteel al onze aandacht en zal dat voorlopig blijven doen. Daarna zullen we pas over iets anders praten.” Hoewel Pete Hines bevestigt dat de game in ontwikkeling is, is het belangrijk op te merken dat het zich nog in een vroege fase bevindt. Dit betekent dat er nog veel werk verzet moet worden voordat fans kunnen genieten van een nieuwe epische reis door de Elder Scrolls-wereld.

Reflectie op de aankondiging

Todd Howard, de baas van Bethesda, heeft eerder in augustus ook aangegeven dat hij de aankondiging van The Elder Scrolls 6 achteraf met minder bombarie zou hebben gedaan. De originele aankondiging ging gepaard met een korte teasertrailer tijdens E3 2018. Sindsdien heeft Bethesda slechts spaarzaam informatie gedeeld over de game, waarschijnlijk omdat deze nog ver in de toekomst ligt.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen