The Nerd Shepherd

Geruchten wijzen op 2024-release voor opvolger Nintendo Switch

Foto Nintendo Switch E3 via Wikimedia Commons

Volgens verschillende goed ingelichte bronnen heeft Nintendo plannen om een nieuwe generatie console uit te brengen in de tweede helft van 2024. Het bedrijf streeft ernaar om op de lanceringsdag voldoende voorraad beschikbaar te hebben en wil zo problemen met tekorten, zoals eerder gezien bij de PlayStation 5 en Xbox Series X|S, voorkomen.

Hoewel er nog weinig concrete details bekend zijn over de console, suggereren bronnen die contact hebben gehad met VGC dat het nieuwe systeem vergelijkbaar zal zijn met de Nintendo Switch en in draagbare modus gebruikt kan worden.

Still 'Legend of Zelda: Tears of the Kingdom' via TGDB
Still 'Legend of Zelda: Tears of the Kingdom' via TGDb

LCD-scherm

Er zijn ook aanwijzingen dat de console mogelijk wordt uitgerust met een LCD-scherm in plaats van het duurdere OLED-scherm om kosten te besparen. Dit zou vooral van belang zijn gezien de grotere opslagruimte die nodig is voor games met hogere beeldkwaliteit. Momenteel heeft de huidige Nintendo Switch slechts 32GB interne opslag, terwijl veel moderne games voor de PlayStation en Xbox vaak meer dan 100GB in beslag nemen.

LEES OOK | Voor liefhebbers van Pokémon en Monster Hunter is “ADORE” een niet te missen indiegame

Backwards compatibility

Volgens VGC zal de nieuwe Nintendo-console, net als zijn voorganger, fysieke games kunnen afspelen via een cartridge-slot. Er is echter nog onduidelijkheid over andere details, zoals backwards compatibility van zowel fysieke als digitale Switch-games. Nintendo heeft verklaard dat ze zoveel mogelijk van de meer dan 100 miljoen gebruikers van de Switch willen overzetten naar het nieuwe systeem. Desalniettemin hebben sommige third-party-uitgevers hun zorgen geuit dat de ondersteuning voor oudere Switch-games een negatieve invloed kan hebben op de verkoop van next-gen-titels. 

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen