The Nerd Shepherd

Verfilming van klassiek Stephen King verhaal binnenkort te zien in de bioscoop

De eerste trailer voor Kurt Wimmer’s remake van Stephen King’s Children of the Corn is uitgekomen en zit vol met bloederige beelden, moordlustige kinderen en natuurlijk angstaanjagende maisvelden.

Children of the Corn volgt een 12-jarig meisje uit Nebraska dat bezeten raakt door een geest in een stervend maisveld. Ze rekruteert de andere kinderen in haar kleine stad om een bloedige slachtpartij te beginnen en alle volwassenen en iedereen die haar tegenwerkt te doden. Een slimme middelbare scholier die niet meegaat in het plan, is de enige hoop van de stad om te overleven.

Het verhaal werd oorspronkelijk naar het grote scherm gebracht in 1984 in een versie die trouwer was aan King’s korte verhaal. Het draaide om een volwassen stel dat de stad binnenkomt, het bloedbad ontdekt en het volgende doelwit wordt van de pre-volwassen menigte. Linda Hamilton en Peter Horton speelden de hoofdrollen.

Children of the Corn II: The Final Sacrifice werd uitgebracht in 1992. Daarna werden er nog ten minste vijf vervolgen direct op video uitgebracht, die weinig tot geen verhaalcontinuïteit vertoonden. In 2009 werd een tweede aanpassing van het korte verhaal uitgezonden op het Syfy-netwerk. Een derde aanpassing, simpelweg getiteld Children of the Corn, werd uitgebracht in 2020.

Wimmer’s film werd vorige maand opgepikt door RLJE Films en het horrorstreamingplatform Shudder van het AMC-netwerk. De film zal begin maart beperkt te zien zijn in de bioscoop waarna hij enkele dagen later te streamen zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen