The Nerd Shepherd

Albuquerque opnieuw het decor voor nieuwe “Breaking Bad”-serie met Rhea Seehorn

Breaking Bad

Vince Gilligan, de briljante geest achter de legendarische serie “Breaking Bad,” viert het tienjarig jubileum van deze baanbrekende show en onthult in gesprek met Variety enkele fascinerende details over zijn opkomende sciencefictionserie voor Apple TV+. Terwijl hij terugblikt op zijn favoriete momenten en enkele onthullingen doet over “Breaking Bad,” pakt Gilligan uit met enthousiaste teasers voor zijn nieuwe project.

Het is al een decennium geleden sinds Walter White zijn ultieme wraak nam op zijn vijanden. Nu werkt Gilligan aan een nieuw avontuur, een sciencefictionserie voor Apple TV+ met niemand minder dan Rhea Seehorn, bekend van “Better Call Saul.” Het is geen traditionele sciencefiction, maar eerder een subtielere variant. Gilligan verzekert ons dat er geen misdaad en geen methamfetamine zal zijn in deze nieuwe creatie, die zich opnieuw in Albuquerque afspeelt, maar in een compleet andere wereld.

Breaking Bad
Still 'Breaking Bad' via TMDB

“Het wereldbeeld verandert zeer abrupt in de eerste aflevering, en daarna is het heel anders,” onthult Gilligan. “Het is de moderne wereld – de wereld waarin we leven – maar die verandert zeer abrupt. En hopelijk zorgen de gevolgen daarvan voor veel, veel drama.” Met een bestelling voor twee seizoenen op zak zal de serie binnenkort de schrijverskamer weer openen en beginnen met filmen in de winter van New Mexico.

Better Call Saul
Still 'Better Call Saul' via TMDB

Gilligan is realistisch over de reactie van het publiek op zijn nieuwe project. “Ik heb geen voorspelling over hoe mensen erop zullen reageren – of ze het zullen liefhebben of haten, of ergens daartussenin,” zegt hij. “Maar ik weet dat het een verhaal is dat me interesseert, en Rhea zal een heel ander personage spelen dan ze in ‘Saul’ deed. Het vreemde is dat het zich afspeelt in Albuquerque, maar het is een hele andere wereld. Er is geen overlap die ik kan zien. Ze speelt een personage dat niet Kim Wexler is, maar hopelijk zullen mensen dat accepteren. Ik ben nerveus. Het zal interessant zijn om te zien hoe mensen erop reageren.”

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen