The Nerd Shepherd

Nederlandse Horrorfilm “Binary” verkent de gruwelijke transitie van een Bulgaarse transvrouw

Binary

Regisseur David-Jan Bronsgeest onthult binnenkort zijn nieuwste film genaamd ‘Binary’. De film markeert het begin van een reeks van zes films, ontwikkeld door opkomende filmmakers als onderdeel van het ambitieuze talentenproject onder leiding van niemand minder dan Martin Koolhoven.

In samenwerking met scenarist Tim Koomen heeft Bronsgeest een duistere en grensverleggende vertelling gecreëerd. ‘Binary’ draait om het verhaal van een Bulgaarse transvrouw die naar Nederland emigreert om haar transitie tot een voltooiing te brengen. “De film draait om een transvrouw die achtervolgd wordt door haar mannelijke genderidentiteit,” legde Bronsgeest uit. “Het is een fysieke horrorfilm, dus geen psychologische thriller. Zij kotst op een gegeven moment letterlijk haar oude ik uit.”

De makers prijzen dat de NPO met het project “de ruimte biedt om de grenzen op te zoeken. Normaal word je op scriptniveau al geremd.” Binary wordt een film van een uur. De hoofdrollen worden gespeeld door acteurs Inaya Zarakhel, Charlie Chan Dagelet, Yannick Jozefzoon en Hugo Koolschijn. Het is de bedoeling dat de film begin 2024 uitkomt.

LEES OOK | Talentvolle Nederlandse documentairemakers schitteren in Teledoc Campus

Martin Koolhoven
Foto 'Martin Koolhoven' via Wikimedia Commons

De NPO, de VPRO en het Filmfonds lanceerden het project in september 2021. Regisseur Martin Koolhoven kreeg de ruimte om zes beginnende regisseurs te selecteren die nog geen speelfilm hebben gemaakt. Koolhoven begeleidt deze zes makers tijdens het productieproces. De andere vijf regisseurs zijn Loïs Dols de Jong, Gonzalo Fernandez, Didier Konings, Mila van der Linden en Michael Middelkoop.

De enige voorwaarde is dat de regisseurs een genrefilm maken, een productie die qua vorm en thematiek past in een grotere groep films met dezelfde specifieke kenmerken. Het gaat dan bijvoorbeeld om horror, thriller, een gangsterfilm of een rampenfilm.
 
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen