The Nerd Shepherd

Na het Succes van ‘The Last of Us’ opnieuw verfilming van Horrorgame aangekondigd

Een van de meest populaire horrorgames ter wereld (“Dead by Daylight”) krijgt een eigen bioscoopfilm. Na het succes van The Last of Us lijkt het er op dat er meer horrorgames verfilmt gaan worden. Daar waar eerdere verfilmingen vaak tot een flop leidde, is de hoop dat “Dead by Daylight” het tegendeel bewijst.     

De Canadese gamestudio Behaviour Interactive gaat samenwerken met Atomic Monster en Blumhouse. De game heeft sinds de lancering in 2016 meer dan 50 miljoen spelers over de hele wereld. Atomic Monster’s oprichter en CEO James Wan, bekend van The Conjuring en Insidious, zei dat de game een liefdesbrief is aan de horrorwereld en een geweldige omgeving biedt voor een angstaanjagende film. Momenteel zijn Blumhouse en Atomic Monster op zoek naar een regisseur en scenarioschrijver voor het project.

In Dead by Daylight is er een uitgestrekt universum van originele, gruwelijke moordenaars, klassieke filmmonsters en personages uit films als Halloween, Hellraiser en A Nightmare on Elm Street. Eén speler neemt de rol aan van de moordenaar, terwijl de andere spelers proberen te overleven.

Blumhouse, het bedrijf achter Paranormal Activity en The Black Phone, is van plan om te fuseren met Atomic Monster, het bedrijf achter Malignant en Annabelle. De deal zal naar verwachting in de zomer worden afgerond. Blumhouse kondigde vorige maand ook de lancering aan van Blumhouse Games, een nieuw filiaal dat “indie budget” videogames gaat produceren en publiceren voor minder dan $10 miljoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen