The Nerd Shepherd

Mogelijke obstakels voor de overname van Activision Blizzard door Microsoft

De geplande overname van Activision Blizzard door Microsoft, met een recordbedrag van 69 miljard dollar, wordt mogelijk belemmerd door de Amerikaanse toezichthouder FTC. De autoriteit had reeds bezorgdheid geuit over de voorgestelde overname, omdat het zou leiden tot een te machtige entiteit op de markt. In plaats van te wachten op de geplande rechtszaak in augustus, heeft de FTC het proces versneld door naar de rechter in Californië te stappen. 

De FTC had al in een eerder stadium aangegeven dat ze de overname van Activision Blizzard door Microsoft niet ondersteunden. De toezichthouder had een rechtszaak gepland voor augustus om hun bezwaren verder te onderzoeken. In tegenstelling tot de FTC had de Europese Commissie de overname wel goedgekeurd.

LEES OOK | Makers van Avatar werken aan een animatieserie voor de Pokémon-achtige game “TemTem”

Terwijl de goedkeuring van de Europese Commissie een positief signaal is, wordt de Amerikaanse FTC als de belangrijkste toezichthouder beschouwd om aan boord te krijgen. Als de FTC in het gelijk wordt gesteld, zal de definitieve beslissing enkele maanden worden uitgesteld. Als de rechter echter niet meegaat met de FTC, kan Microsoft het signaal krijgen dat de overname mogelijk is zonder verdere vertraging.

Tarcil Tarcil, via Wikimedia Commons
Tarcil Tarcil, via Wikimedia Commons

De voorgenomen overname van Activision Blizzard door Microsoft wordt geconfronteerd met mogelijke obstakels als gevolg van de bezorgdheid van de Amerikaanse toezichthouder FTC. Hoewel de Europese Commissie de overname heeft goedgekeurd, blijft de goedkeuring van de FTC van cruciaal belang. Het blijft afwachten welk besluit de rechter zal nemen en welke gevolgen dit zal hebben voor de gamewereld en de betrokken bedrijven.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen