The Nerd Shepherd

Martin Koolhoven neemt regie op zich voor verfilming van “De Engelenmaker”

Martin Koolhoven De Engelenmaker

Martin Koolhoven, de befaamde Nederlandse filmmaker die bekend staat om zijn werk aan films zoals “Het Schnitzelparadijs,” “Oorlogswinter,” en de internationale western “Brimstone,” zal de regie op zich nemen voor de verfilming van de bestseller “De Engelenmaker” van Stefan Brijs uit 2005. Deze epische roman vertelt een intrigerend verhaal van obsessie, wetenschap, religie, en de eeuwige strijd tussen goed en kwaad.

Het filmproject wordt geproduceerd door N279 Entertainment, het bedrijf van filmproducent Els Vandevorst en regisseur Martin Koolhoven, die de rechten van het boek hebben verworven. “De Engelenmaker” is een veelgeprezen boek dat in 17 talen is vertaald, waaronder Engels, Duits, Frans, Arabisch en Chinees. In Nederland en Vlaanderen zijn er al meer dan 200.000 exemplaren verkocht, wat de populariteit van dit verhaal onderstreept.

LEES OOK | Nederlandse Horrorfilm “Binary” verkent de gruwelijke transitie van een Bulgaarse transvrouw

Martin Koolhoven
Foto 'Martin Koolhoven' via Wikimedia Commons

Het verhaal van “De Engelenmaker” draait om Victor Hoppe, een geniale wetenschapper die zijn obsessie met het creëren van leven tot het uiterste drijft in een poging om God te overtreffen. Zijn gedurfde en verleidelijke experimenten leiden tot een diepgaande verkenning van morele en filosofische dilemma’s, en dit maakt het boek tot een boeiende bron voor verfilming.

Martin Koolhoven sprak over de uitdaging die voor hem ligt: “De Engelenmaker van Stefan Brijs is een prachtig, spannend en uitdagend boek dat soms grappig en op andere momenten gruwelijk is. Het is een episch verhaal met geweldige personages en een waanzinnig plot. Het wordt een hele klus om dit indrukwekkende boek naar het witte doek te vertalen, maar de opmerkelijke structuur, de excessieve geloofsovertuiging van de hoofdpersoon en de visuele mogelijkheden zijn allemaal elementen die goed bij mij passen, dus ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken.”

Met een getalenteerd team aan boord en de rijke bron van “De Engelenmaker” als basis, lijkt deze filmproductie veelbelovend te zijn. Het wordt ongetwijfeld een project om naar uit te kijken voor zowel fans van het boek als filmliefhebbers.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Comments 2

  1. P says:

    Ik dacht dat hij bezig was met Emerald Butterfly?

  2. Phil says:

    Ik dacht dat Martin Koolhoven met de film “Emerald Butterfly” bezig was?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen