The Nerd Shepherd

Kruidvat-actie doet Pokémon-gekte opnieuw oplaaien

Kruidvat Pokémon

De Pokémon-gekte is weer helemaal terug, en eerlijk gezegd is het misschien wel nooit echt weggeweest. Tijdens de Covid-pandemie hebben we een enorme toename gezien in de populariteit van Pokémon-kaarten. De viering van de 25e verjaardag van Pokémon, waarbij de vraag naar kaarten uit de jubileumset door het dak schoot, bevestigde dat de hype sterker is dan ooit.

Hoewel het daarna enigszins kalmeerde, hebben we recentelijk opnieuw opwinding rondom de franchise gezien. Het Van Gogh Museum besloot eerder te stoppen met de promokaart van Pikachu in Van Gogh-stijl, die inmiddels voor aanzienlijke bedragen wordt verhandeld. Desondanks is het verstandig om niet te bezwijken voor de FOMO-hype, aangezien betrouwbare bronnen suggereren dat deze kaart begin volgend jaar ruimschoots en eenvoudig verkrijgbaar zal zijn.

LEES OOK | Veiligheid dwingt Van Gogh Museum tot stoppen met Pokémon-promokaart

Pokémon Van Gogh Museum
Afbeelding Pikachu via The Pokémon Company

Dit scenario zagen we ook rondom de “Pikachu on the ball” promokaart, die alleen beschikbaar was voor kinderen in het Verenigd Koninkrijk als cadeau voor een voetbaltoernooi. Deze kaart werd voor exorbitante bedragen verhandeld, maar inmiddels is de waarde aanzienlijk afgenomen.

Echter, naast de Van Gogh-chaos, worden we momenteel opnieuw geconfronteerd met scalp-gedrag van Pokémon-“fans.” Kruidvat biedt Pokémon-tins aan, blikken met twee Pokémon-kaartpakketjes en een munt, die massaal worden opgekocht en vervolgens tegen absurde prijzen op Facebook en Marktplaats worden doorverkocht. Dit leidt tot teleurstelling voor de gemiddelde ‘casual’ fan, die nu meer betaalt dan normaal.

Sommige Kruidvat-winkels hebben beperkingen ingesteld, waarbij klanten slechts twee tins per keer kunnen kopen. Helaas zijn niet alle medewerkers zich bewust van de waarde van deze deal, waardoor sommigen zelfs hele dozen aan fanatieke verzamelaars verkopen. De actie zou namelijk pas op dinsdag beginnen, maar zoals gewoonlijk bij Kruidvat, zijn de producten al dagen van tevoren verkrijgbaar in sommige filialen.

Deze situatie benadrukt twee belangrijke punten: Pokémon blijft buitengewoon populair en zal dat voorlopig blijven, en er valt nog steeds veel geld te verdienen in deze wereld. Helaas verstoren sommige volwassenen soms het plezier voor de jongere generatie. Het is van essentieel belang om met een realistische kijk naar deze gekte te kijken en te onthouden dat het plezier van Pokémon-verzamelen draait om passie en spelplezier, niet uitsluitend om financiële waarde.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen