The Nerd Shepherd

Interview: Bob Morley (The 100) – “In de toekomst zou ik graag meer willen regisseren” (Exclusief)

Bob Morley

Dit weekend fungeert de Jaarbeurs in Utrecht opnieuw als het decor voor Heroes Dutch Comic Con. Tijdens de zomereditie eerder dit jaar hadden we het genoegen om in gesprek te gaan met Bob Morley, wereldwijd bekend als Bellamy Blake uit de populaire serie “The 100”. In ons interview bespraken we zijn relatie met Eliza Taylor (Clarke Griffin, The 100), die een van de hoofdgasten zal zijn tijdens de komende editie, en hoe ze erin slagen een evenwicht te vinden tussen werk en privé.

Bob Morley verwierf bekendheid als Bellamy Blake in de populaire serie “The 100” en schittert momenteel in de comedy-serie “In Limbo”. Bovendien is de acteur binnenkort te bewonderen in de nieuwe western-film, “Death on Dearborn”. De film bevindt zich momenteel in de post-productiefase en markeert een hereniging met Zach McGowan (The Walking Dead) die eerder te zien was als King Roan in “The 100”.

LEES OOK | Win Gratis Weekendtickets voor de Wintereditie van Heroes Dutch Comic Con!

Death on the Dearborn
Still 'Death on the Dearborn' via IMDb

Je hebt een aflevering van "The 100" geregisseerd. Heb je ambities om meer regiewerk te doen?

Ik heb enorm genoten van het regisseren van “The 100” en heb ook deelgenomen aan de Warner Brothers regisseursworkshop. Momenteel, als ouder, vereist regisseren meer tijd en inspanning. Acteren is al zo’n 20 jaar mijn beroep en het gaat me natuurlijk af. Regisseren vergt echter meer dan alleen scriptwerk, met veel vergaderingen en dergelijke. Op dit moment geef ik er de voorkeur aan meer tijd met mijn gezin door te brengen dan bezig te zijn met voorbereidingen en vergaderingen voor regiewerk. Maar in de toekomst zou ik graag meer willen regisseren.

Wat leidde je oorspronkelijk naar het acteervak?

Voor mij draaide het meer om de beslissing wat me gelukkig maakte. Ik studeerde voor ingenieur aan de universiteit en vond het niet bijzonder leuk. Ik sprak met mijn vader en hij zei: je weet wel, volg dat oude gezegde van ‘doe wat je leuk vindt’. Ik had tijdens mijn middelbare schooljaren altijd theater gedaan, en dat was iets wat ik echt leuk vond. Dus heb ik mijn studie veranderd naar creatieve kunsten en ben ik op die manier gaan optreden.

Is er een specifieke acteur of actrice die je inspireerde om dit pad te bewandelen?

Niet specifiek. Ik had geen idolen in de wereld van acteren. Het draaide meer om mijn eigen plezier en voldoening. Als tiener wilde ik in eerste instantie professioneel voetballer worden, maar acteren nam geleidelijk de overhand.

The 100
Still 'The 100' via TMDB

In "The 100" wordt de aarde verwoest door een apocalyptische kernoorlog. Heb je weleens zorgen over een vergelijkbaar scenario in de echte wereld?

Hoewel ik hoop van niet, is het aanpakken van klimaatverandering cruciaal voor het leefbaar houden van de aarde. Als ouder denk je automatisch na over de wereld waarin je kind opgroeit. Ik probeer mijn gedachten niet te laten afdwalen naar catastrofale scenario’s en me te concentreren op dingen die ik kan beheersen om een vredige gemoedstoestand te behouden.

Je hebt samengespeeld met Eliza Taylor in "The 100", en zij is nu je vrouw. Kenden jullie elkaar al vóór de serie, of is de romantiek ontstaan tijdens het filmen?

We kenden elkaar al voor “The 100”, toen Eliza werkte aan “Neighbours” en ik aan “Home and Away” rond 2006. We werden beste vrienden tijdens “The 100” en ontwikkelden uiteindelijk een romantische relatie. Momenteel navigeren we als ouders en artiesten door de balans tussen gezinsleven en carrière, rekening houdend met de opvoeding van onze zoon.

Bob Morley
Still 'The 100' via TMDB

Hoeveel tijd neemt het in beslag om volledig in een rol te komen en het script te leren? En hoe combineer je dit met het opvoeden van een gezin?

Ik heb de laatste tijd geprobeerd om een goede balans te vinden in mijn rollen. Voorheen was werk mijn leven, maar nu, als vader, heb ik geleerd werk en privé gescheiden te houden. Het balanceren van gezinsafwegingen met rollen en projecten is een voortdurend proces, ervoor zorgend dat werk op het werk blijft en mijn persoonlijke leven niet overneemt.

Nu "The 100" helaas niet meer beschikbaar is op Netflix in Nederland, zijn onze lezers benieuwd naar de release van "Death on Dearborn". Kun je meer details delen over de aankomende film?

Ik heb genoten van het filmen van “Death on Dearborn”, een project met een jong en enthousiast team. Ik weet echter niet zeker hoe ver de ontwikkeling ervan is. Onlangs is een show van mij genaamd “In Limbo” uitgebracht, en een andere show, “Love Me”, is beschikbaar in verschillende Europese landen. Beslissingen over releases liggen buiten mijn controle en worden genomen door de producenten.

The 100
Still 'The 100' via TMDB

Zijn er bepaalde rollen of franchises waar je in de toekomst graag deel van zou willen uitmaken?

Ik zou graag weer in sci-fi duiken vanwege de mogelijkheid om hedendaagse kwesties aan te pakken in een setting met hoge inzet. Daarnaast heb ik vorig jaar mijn eerste komedie gedaan, wat ook leuk was. Over het algemeen sta ik open voor diverse rollen en genres.

We hebben eerder gesproken over regisseren. Denk je dat de opkomst van kunstmatige intelligentie de entertainmentindustrie aanzienlijk zal beïnvloeden?

Ik denk dat het de entertainmentindustrie zal veranderen doordat het zijn eigen vorm van entertainment wordt. Over tien jaar zou je mensen kunnen vragen of ze nog steeds echte films kijken of naar AI-films kijken. Er lijkt een zekere morbide nieuwsgierigheid te zijn bij het bekijken van door AI gemaakte advertenties omdat ze zo vreemd zijn. Ik denk echter dat er ruimte is voor beide werelden, met creatieve mensen en acteurs, evenals AI die zijn eigen ding doet. Het lijkt onvermijdelijk dat er AI-films zullen komen; het is slechts een kwestie van tijd. Maar of mensen dat willen kijken in plaats van menselijke interacties blijft de vraag.

Heroes Dutch Comic Con vindt aanstaand weekend, op 18 en 19 november, plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Naast Eliza Taylor zullen ook Elijah Wood, Famke Janssen en vele andere sterren uit jouw favoriete films en series aanwezig zijn. Neem een kijkje op de website van Heroes Dutch Comic Con en ontdek wat het evenement nog meer te bieden heeft!

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen