The Nerd Shepherd

Nintendo onthult heruitgaven van klassieke Pokémon-games, DLC en een nieuwe animatieserie

Pokémon

Voor fans van Pokémon was vandaag een buitengewoon spannende dag, omdat velen vol anticipatie uitkeken naar de Nintendo Pokémon Presents-presentatie. De verwachtingen waren hooggespannen voor meer details over de Pokémon Scarlet & Violet-uitbreidingen, of misschien zelfs de onthulling van een geheel nieuwe Pokémon-game. 

We hebben de belangrijkste momenten van deze recente Pokémon Presents voor je samengevat. Het is namelijk niet ongebruikelijk dat een Pokémon-presentatie ook informatie bevat over uitbreidingen van mobiele games en dergelijke, die mogelijk minder interessant zijn om te volgen.

Path to the Peak

De Presentatie opent vooral met informatie over de aankomende Pokémon World Championship, die later dit jaar georganiseerd wordt in Japan. Pokémon heeft officieel bekendgemaakt dat ze voor het eerst een animatieserie zullen uitbrengen die zich richt op het Pokémon Trading Card Game. De serie getiteld “Pokémon: Path of the Peak” zal binnenkort beschikbaar zijn op YouTube.

Pokémon Path to the Peak
Still 'Pokémon: Path to the Peak' via Nintendo

Pokémon: Detective Pikachu Returns

Detective Pikachu maakt zijn comeback in “Pokémon: Detective Pikachu Returns”. Het langverwachte tweede deel van de Detective Pikachu-serie zal vanaf 6 oktober exclusief beschikbaar zijn voor de Nintendo Switch. Tijdens de Presentatie heeft Pokémon een nieuwe trailer onthuld. 

Pokémon Stadium 2 nu verkrijgbaar via Nintendo Switch Online

Nintendo Switch-bezitters kunnen hun hart ophalen want er zijn maar liefst 2 klassieke Pokémon-games nu beschikbaar om te downloaden voor gebruikers van Nintendo Switch Online. De Game Boy Color-game “Pokémon: Trading Card Game” en de geliefde Nintendo 64-klassieker “Pokémon Stadium 2” zijn nu beide toegankelijk voor Nintendo Switch gebruikers met een Nintendo Online Switch-abonnement. 

Pokémon Stadium 2
Still 'Pokémon Stadium 2' via TGDB

Pokémon Scarlet & Violet DLC

Als kers op de taart werden we getrakteerd op gloednieuwe beelden van de Pokémon Scarlet & Violet DLC, genaamd “The Hidden Treasure of Area Zero”. De DLC bestaat uit twee delen: The Teal Mask” en “The Indigo Disc”. In deze uitbreidingen zullen zowel nieuwe als geliefde oude Pokémon opnieuw schitteren, vergezeld door nieuwe personages en onontdekte gebieden om te verkennen. De “The Teal Mask” DLC voegt een handige functie toe waarmee je de Base Points van je Pokémon eenvoudig kunt resetten. Daarnaast lijkt er een Pokémon Snap-achtige functie te worden geïntroduceerd, want er zal een zijmissie zijn waarin je foto’s van Pokémon moet maken.

De focus van de “The Indigo Disc” DLC lijkt vooral te liggen op Pokémon-gevechten. Deze uitbreiding introduceert ook een nieuwe evolutie van de Pokémon Duraludon, genaamd Archaludon. Met deze spannende toevoegingen beloven de DLC’s nog meer diepte en variatie te brengen in de Pokémon-wereld van Scarlet en Violet.

Teleurstelling

Hoewel we blij zijn met meer nieuws over Pokémon “Detective Pikachu Returns” en de Pokémon Scarlet & Violet DLC, is het toch enigszins teleurstellend dat we nog steeds niet kunnen genieten van de klassieke Pokémon Red, Blue en Yellow games. Hoewel Nintendo aankondigt dat de Game Boy Color-game Pokémon: Trading Card Game en de N64-game Pokémon Stadium 2 nu beschikbaar zijn via Nintendo Switch Online, lijkt het erop dat ze zich langzamerhand moeten realiseren dat ze niet langer kunnen wachten met nieuws over de heruitgave van Pokémon Red, Blue en Yellow.

Bekijk de volledige Pokémon Presents

Neem gerust de tijd om de volledige Pokémon Presents-presentatie op je gemak opnieuw te beleven. Welke aankondiging heeft jou het meest in spanning gebracht? Voel je voldoening met wat er is aangekondigd, of had je stiekem gehoopt op nog meer onthullingen?

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen