The Nerd Shepherd

Lionsgate onthult releasedatum van “Highlander”-reboot met Henry Cavill

The Witcher

Tijdens een investeerdersgesprek heeft Lionsgate onthuld dat de release van de “Highlander”-reboot gepland staat voor 2026. Met de recent opgeloste acteursstaking blijft het onduidelijk wanneer de productie volledig van start kan gaan. Henry Cavill, die de hoofdrol zal vertolken, moet ook nog ruimte in zijn schema vinden om het avontuur tot leven te brengen. Ondanks deze onzekerheden geeft de bevestiging van de geplande releasedatum fans iets om naar uit te kijken.

De originele film uit 1986, met Christopher Lambert, Sean Connery en Clancy Brown in de hoofdrollen, dompelde de kijkers onder in een wereld waarin onsterfelijken elkaar achtervolgden in het hedendaagse New York City. De oorsprong van deze onsterfelijke krijgers reikt terug tot eeuwen geleden. De debuutfilm oogstte niet alleen succes maar leidde ook tot vier sequels, en haar invloed strekte zich uit tot meerdere tv-series, geanimeerde projecten en uitbreidingen in stripboekvorm. 

LEES OOK | John Cena’s Coyote-film ondergaat vergelijkbaar tragisch lot als “Batgirl”

Highlander
Still 'Highlander' via TMDB

Het ontwikkelen van de film bleek uitdagend, niet alleen omdat regisseur Stahelski de gebeurtenissen van de originele film wilde herbeleven, maar ook omdat hij vastbesloten was om alle aspecten van de geliefde mythologie te eren. In een interview eerder dit jaar onthulde Stahleski dat het verhaal veel vertrouwde personages zal bevatten. Hij zei: “We hebben ook elementen van alle tv-shows geïntroduceerd, en we proberen een soort prequel te maken, een opzet voor The Gathering, zodat we ruimte hebben om het eigendom te laten groeien.”

Hoewel de releasedatum van de Highlander-reboot nog ver weg is en het wachten op eerste beelden nog even zal duren, kunnen we in ieder geval verheugd zijn over de bevestiging dat Henry Cavill in 2026 opnieuw een epische rol zal vervullen na zijn vertrek uit “The Witcher” en zijn ontslag als Superman. Het lijkt erop dat de regisseur het project met passie zal aanpakken, wat de verwachtingen alleen maar verder verhoogt. 

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen