The Nerd Shepherd

Guillermo del Toro enthousiast over nieuwe Netflix-film: “Vlot, leuk en klokwerkprecies!”

The Killer

De nieuwste creatie van regisseur David Fincher, “The Killer,” heeft Netflix-kijkers in twee kampen verdeeld. Terwijl sommigen de film als doodsaai bestempelen, wordt hij door anderen de hemel in geprezen. Eén van de fervente aanhangers van de film is topregisseur Guillermo del Toro, die via ‘X’ liet weten dat het voor hem “de luchtigste film is die ik in lange tijd heb gezien.”

Het plot van “The Killer” neemt de kijker mee naar de duistere wereld van een eenzame moordenaar, die geduldig in de schaduwen wacht op zijn volgende slachtoffer zonder gehinderd te worden door enige vorm van spijt. Naarmate de tijd verstrijkt, groeit zijn angst dat hij zijn eigen verstand verliest. Een bijna noodlottig ongeval zet de gebeurtenissen in gang, en hij raakt verstrikt in een intense confrontatie met zowel zijn opdrachtgevers als zijn innerlijke demonen. Dit alles speelt zich af tijdens een internationale klopjacht, waarvan hij volhoudt dat het louter zakelijk is.

LEES OOK | Waargebeurde spionage-thriller met Benedict Cumberbatch nu te zien op Netflix

The Killer
Still 'The Killer' via TMDB

De film heeft niet alleen de aandacht van het publiek getrokken, maar ook die van de getalenteerde regisseur Guillermo del Toro. Via ‘X’ prees hij de nieuwe Netflix-hit de hemel in, noemde het een “prachtige Bronson-film, alsof het geschreven is door Sartre en gefilmd door Melville, met de levendigheid van een Siegel.” Del Toro voegde daaraan toe dat de film “vlot, leuk en klokwerkprecies” is. “Dit is de luchtigste film die ik in lange tijd heb gezien. Het is opmerkelijk wanneer een film zowel beschouwd kan worden als een visueel kunstwerk als een vermakelijke ervaring,” aldus del Toro.

Onze recensent, Wouter, heeft de film grondig bekeken en komt uiteindelijk tot een soortgelijke conclusie als del Toro. Hoewel “The Killer” niet dezelfde hoogten bereikt als eerdere meesterwerken van Fincher, zoals “Zodiac” en “Se7en”, valt deze film op tussen de vaak ongeïnspireerde opvulling op Netflix en is daarom volgens Wouter van harte aan te raden. Wil je meer weten over onze uitgebreide mening? Lees hier onze recensie van “The Killer”.

Met “The Killer” bewijst David Fincher opnieuw zijn meesterschap in het vertellen van intrigerende verhalen. De film combineert suspense, psychologische diepgang en visuele pracht op een manier die kenmerkend is voor Fincher’s stijl. Voor degenen die nog niet hebben gekeken, is de film nu beschikbaar op Netflix.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen