The Nerd Shepherd

Officiële “Grand Theft Auto VI”-aankondiging van Rockstar: Eerste trailer volgende maand

Grand Theft Auto V

Rockstar Games heeft de langverwachte release van Grand Theft Auto 6 (GTA 6) officieel aangekondigd. De geruchtenmolen draaide al een tijdje op volle toeren, maar nu is het eindelijk zover. Bloomberg meldde eerder vandaag dat er mogelijk deze week meer nieuws naar buiten zou komen, en dat nieuws is nu bevestigd door Rockstar zelf.

Meer dan een aankondiging hebben we helaas nog niet. Rockstar laat weten dat begin december de eerste trailer van de nieuwe GTA-game zal worden vrijgegeven. Na alle speculaties is het wachten dan nu toch eindelijk voorbij, bekijk de officiële aankondiging hieronder.

LEES OOK | Speculaties over een buitengewoon hoge prijs voor GTA 6: Stijgen de kosten naar €150?

GTA 6 is zonder twijfel een van de meest geanticipeerde games in de geschiedenis van de franchise. Zo groot is de honger naar informatie over de game dat fans overal aanwijzingen menen te ontdekken. Er gaan zelfs geruchten dat er in Red Dead Online subtiele hints verborgen zitten die verwijzen naar de aankondiging van GTA 6.

Rockstar heeft eerder al bevestigd dat GTA 6 in ontwikkeling is maar hebben tot eerder vandaag de meeste details angstvallig geheim gehouden. Vorig jaar lekten er zelfs beelden van het spel uit, en tot ieders opluchting bevestigde Rockstar dat deze beelden authentiek waren. Het bedrijf verzekerde tevens dat deze lekken geen invloed hebben gehad op het ontwikkelingsproces. Er circuleren geruchten dat de release van de game gepland staat voor volgend jaar. 

Grand Theft Auto V
Still 'Grand Theft Auto V' via TGDb

Wat we tot nu toe officieel weten over GTA 6 is schaars. Er gaan wel geruchten rond dat de game een speelbaar Latina personage zal bevatten en zich mogelijk zal afspelen in een alternatieve versie van Miami. Er wordt gespeculeerd dat in de loop van de tijd meer steden aan het speelgebied zullen worden toegevoegd, wat de omvang en de diversiteit van de spelwereld alleen maar vergroot.

Met het immense succes van Grand Theft Auto V, dat een van de best verkochte videogames aller tijden is, zijn de verwachtingen voor GTA 6 ongekend hoog. Gamers over de hele wereld kunnen nauwelijks wachten om hun tanden te zetten in deze langverwachte titel. Rockstar lijkt zich bewust te zijn van de hoge verwachtingen en belooft met GTA 6 een spel te leveren dat alle voorgaande delen zal overtreffen. 

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen