The Nerd Shepherd

Magische kerstfilm “Genie” draait vanaf 23 november in de bioscoop

Genie

De aankomende feestdagen worden verrijkt met de nieuwe hartverwarmende en magische film “Genie”, die alle ingrediënten bezit om dé film van het seizoen te worden. Geschreven door de met een Oscar genomineerde scenarioschrijver Richard Curtis, biedt de film een sprookjesachtige komedie over een geest, een man, en de ultieme kans om het leven weer op de rails te krijgen.

In het middelpunt van deze betoverende film schittert de getalenteerde Melissa McCarthy, die de rol van Flora vertolkt. Flora, een geest die al meer dan 2000 jaar gevangen zit in een antiek sieradendoosje vanwege een klein misverstandje met een tovenaar in het jaar 77 v.Chr., heeft duizenden jaren lang wensen vervuld voor hebzuchtige mannen die enkel verlangden naar rijkdom en knappe vrouwen. Haar leven neemt echter een onverwachte wending wanneer ze per ongeluk wordt opgeroepen door Bernard Bottle, gespeeld door de voor een Emmy genomineerde Paapa Essiedu.

LEES OOK | Populaire Pixar-film “Inside Out” krijgt een vervolg en introduceert nieuw personage “Anxiety”

Genie
Still 'Genie' via Universal Pictures

In zijn streven naar succes heeft Bernard zich zo diep in zijn werk gestort dat hij de verbinding met zijn vrouw Julie (gespeeld door Denée Benton) en dochtertje Eve (vertolkt door Jordyn Mcintosh) heeft verwaarloosd. Het bereikt een hoogtepunt wanneer Bernard, twaalf dagen voor Kerstmis, de verjaardag van Eve mist. Julie, vastberaden om de situatie aan te pakken, besluit dat het tijd is voor een proefscheiding. Als klap op de vuurpijl wordt Bernard ook nog eens genadeloos ontslagen door zijn tirannieke baas, gespeeld door Alan Cumming.

Het verhaal neemt een onverwachte wending wanneer Bernard per toeval een antiek sieradendoosje ontdekt en daarmee onbedoeld Flora, de geest, bevrijdt. Ondanks de onzekerheid over hoe dit zal uitpakken, komen Flora en Bernard erachter dat liefde en onverwachte vriendschap de ingrediënten zijn die kunnen leiden tot bijzondere en magische feestdagen.

“Genie” is een creatie van Working Title, de bekroonde producenten achter films als “The Theory of Everything”, “Darkest Hour”, “Love Actually” en “About a Boy”. Geregisseerd door Sam Boyd, die zijn sporen heeft verdiend met “In a Relationship” en de geprezen serie “Love Life”, belooft deze film een bijzondere toevoeging te worden aan hun indrukwekkende repertoire. Vanaf 23 november kun je de magie ervaren in de bioscoop. Kijk hieronder alvast naar de veelbelovende eerste trailer.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen