Vijf Prachtige en Gedurfde indie-games uit eerste kwartaal 2023: Ontdek de magie van onafhankelijke ontwikkelaars

Games
maandag, 22 mei 2023 om 17:22
sc8227
Hoewel de grote studio's vaak de spotlights stelen, hebben indie-ontwikkelaars de vrijheid om originele en gedurfde concepten te verkennen waardoor er prachtige en verrassende games ontstaan. We willen graag vijf van deze verborgen indie-parels met je delen die dit jaar zijn uitgekomen. Deze indie-games hebben wellicht niet de immense marketingbudgetten van grote titels, maar hun creativiteit en passie maken ze absoluut de moeite waard.

Deceive Inc.

Duik in de wereld van 's werelds beste spionnen in deze spannende multiplayer-game. Vermom jezelf als iemand anders, gebruik een arsenaal aan geavanceerde gadgets en schakel je concurrentie uit. Zolang je het doel bereikt en ontsnapt, is geen enkele truc te smerig. De game biedt intense gameplay en een diepgaand spionage-avontuur waarbij strategie en misleiding de sleutel tot succes zijn.
Deceive Inc. is verkrijgbaar voor Playstation 5, XBOX Series X|S en PC (Steam).

Duru – A Game about Mole Rats and Depression

Duru is een 2D puzzel-platformspel dat zich afspeelt in een west-Afrikaans geïnspireerde molrattenkolonie. Terwijl je puzzels oplost met een enigszins onbetrouwbare metgezel, volg je het verhaal van Tuli. Het is een verhaal over de strijd met onzekerheden, duisternis en vriendschap. Duru biedt niet alleen boeiende gameplay, maar verkent ook gevoelige thema's zoals depressie op een unieke en indrukwekkende manier.
"Duru – A Game about Mole Rats and Depression" is verkrijgbaar voor PC (Steam).

Dredge

Dredge is een indie visserij-videogame ontwikkeld door het Nieuw-Zeelandse studio Black Salt Games en uitgegeven door Team17. De speler bestuurt een visser die steeds angstaanjagendere Lovecraftiaanse wezens tegenkomt naarmate hij verder reist in een open wereld. Dredge combineert vissen met mysterie en horror en biedt een unieke en meeslepende ervaring die je niet vaak tegenkomt.
Dredge is verkrijgbaar voor Playstation 5, Playstation 4, XBOX Series X|S, Nintendo Switch en PC (Steam).

Last Year

Last Year is een asymmetrische survival-horrorgame ontwikkeld door de Canadese studio Elastic Games. In Last Year kunnen spelers kiezen om als een groep overlevenden te spelen die proberen te ontsnappen aan een moordenaar, of als de moordenaar zelf. Met intense gameplay en een constante dreiging is Last Year een must voor fans van het horrorgenre. De Game is Free-to-play en dus gratis te downloaden via Steam.
"Last Year" is verkrijgbaar voor PC (Steam).

Batora: Lost Haven

Batora: Lost Haven is een actievolle videogame ontwikkeld door Stormind Games en uitgegeven door Team17. In deze game worden RPG-elementen gecombineerd met een uniek dualiteitssysteem dat invloed heeft op gevechten, puzzels en zelfs het verloop van het verhaal. Elke beslissing die je neemt, kan onverwachte gevolgen hebben, waardoor je op het puntje van je stoel zit en je afvraagt welke weg je moet volgen.
Batora: Lost Haven is verkrijgbaar voor Playstation 5, Playstation 4, XBOX Series X|S, Nintendo Switch en PC (Steam).
We hopen dat deze lijst met verborgen indie-parels uit 2023 je heeft geïnspireerd en je heeft laten kennismaken met enkele unieke en boeiende indie-games. We weten dat er nog veel meer geweldige indie-games zijn die het ontdekken waard zijn. Blijf onze website in de gaten houden voor meer tips en aanbevelingen op het gebied van films, series en games. Er is altijd iets nieuws en spannends te ontdekken in de wereld van entertainment!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!