Review: "Crimson Tactics: The Rise of the White Banner"

Games
dinsdag, 26 september 2023 om 15:27
4fo7w3wr7p poster without logo
Crimson Tactics: The Rise of the White Banner is een strategische RPG die zijn inspiratie haalt uit epische verhalen met politieke intriges, vergelijkbaar met Tactics Ogre: Let Us Cling Together. Hoewel het veel leent van zijn invloeden, heeft Crimson Tactics ook unieke elementen, zoals een dynamische moeilijkheidsoptie die zich aanpast aan je prestaties en de mogelijkheid voor personages om in de strijd te rijden op verschillende mounts, variërend van paarden tot draken. Helaas vallen de ambities van Crimson Tactics in het water en resulteert dit in een halfbakken eindproduct.
Crimson Tactics sleept zich voort op alle fronten. Het verhaal is een langzaam smeulend vuur dat gedurende zijn ongeveer 20 uur durende speelduur aanvoelt als een kunstmatig verlengde proloog. De tussenfilmpjes verergeren dit gevoel omdat zelfs de snelste tekstweergave niet onmiddellijk is, en de personages lijken te slenteren wanneer ze met meer urgentie zouden moeten bewegen.
3yw33z2c0u 3 1024x576
Still 'Crimson Tactics: The Rise of The White Banner' via KeyMailer
Crimson Tactics plaatst ons midden in een burgeroorlog waar rivaliserende hertogen vechten om de open troon van een recent vermoorde koning zonder erfgenamen. Ondertussen vormen de onderdrukte gewone mensen een rebellie. Onze protagonist is een jonge ridder genaamd Arlys Frink, die het ridderschap verlaat ten gunste van de rebellie nadat hij getuige is geweest van de corruptie van zijn bevelhebber. Het is een armoedige imitatie van een verhaal dat we al veel vaker hebben gezien.
Crimson Tactics eindigt abrupt voordat de game zelfs maar begint. De marketing beweert dat dit een volledig spel is, maar het is slechts een eerste aflevering! Nergens op de website van Black March Studios of de Crimson Tactics Steam-pagina wordt vermeld dat dit spel slechts de eerste aflevering is van een nog lopend project. Het heeft dan ook weinig zin om nog al te veel woorden vuil te maken aan de game.
40hjgyf37g 6
Still 'Crimson Tactics: The Rise of The White Banner' via KeyMailer
Crimson Tactics: The Rise of the White Banner struikelt over zijn eigen ambities. Trage vertelstijl, gebrekkige dialogen en onvoltooide elementen maken dit spel een teleurstellende ervaring. Het belooft veel, maar levert weinig, en het is moeilijk te zien hoe toekomstige content dit kan rechtzetten.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!