Nieuwe Lord of the Rings-game "Return to Moria" heeft een releasedatum te pakken

Games
woensdag, 23 augustus 2023 om 15:00
lotr rtm overlook rev screengrab
Onafhankelijke ontwikkelaar Free Range Games en uitgever North Beach Games hebben vandaag de releasedatum aangekondigd voor "The Lord of the Rings: Return to Moria". Deze game zal op 24 oktober Lord of the Rings-fans verwelkomen in de legendarische mijnen via een digitale release voor de PlayStation 5 en de Windows PC-versie via de Epic Games Store. De game zal vervolgens op 5 december fysiek uitkomen voor de PS5 en begin 2024 voor de Xbox Series X|S-consoles.
Het verhaal van The Lord of the Rings: Return to Moria neemt spelers mee voorbij de boeken en in het Vierde Tijdperk van Midden-aarde, de fantastische wereld gecreëerd door J.R.R. Tolkien. Opgeroepen naar de Mistige Bergen door Lord Gimli Slotdrager, nemen spelers de controle over een gezelschap van Dwarven op zich, belast met het heroveren van de verloren schatten uit Moria—bekend als Khazad-dûm of Dwarrowdelf—in de diepten onder hun voeten.
lotr rtm home rev screengrab 1140x570
Still 'Lord of the Rings: Return to Moria' via Mark Allen PR

Gevaar ligt op de loer in de mijnen van Moria

In The Lord of the Rings: Return to Moria zullen spelers hun eigen aangepaste Dwerg creëren voordat ze alleen of samen met een gezelschap van mede-Dwarves de uitgestrekte mijnen van Moria binnentreden. Elke reis naar de diepten brengt unieke uitdagingen en kansen met zich mee dankzij de procedurally generated omgevingen, wat bijna eindeloze mogelijkheden creëert.
Naarmate ze dieper afdalen, moeten de Dwarves ervoor zorgen dat hun uitrusting klaar is om de gevaren die binnenin liggen, te trotseren, waarbij ze robuuste wapenrustingen smeden en fijn afgestemde wapens maken die in staat zijn om alle soorten goblins, spinachtigen en mysterieuze vijanden die ze kunnen tegenkomen, te verslaan.
lotr sgf trailer screenshots 11 1140x570
Still 'Lord of the Rings: Return to Moria' via Mark Allen PR

De laatste "Lord of the Rings"-game was een enorme teleurstelling

De meest recente Lord of the Rings-game, genaamd "Gollum," heeft een catastrofaal slechte ontvangst gekregen. Het spel werd genadeloos bekritiseerd vanwege onder andere talrijke bugs en opvallend lelijke graphics. Het werd al snel bestempeld als de slechtste game van 2023 en behoudt die twijfelachtige eer, aangezien er tot op heden geen slechtere game op de markt is verschenen. Dit roept vragen op over de verwachtingen voor "Lord of the Rings: Return to Moria." Fans van Lord of the Rings hopen op een indrukwekkende real-time strategy (RTS) game of zelfs een vervolg op de "Middle-Earth: Shadow of Mordor"-reeks, iets wat Return to Moria in iedergeval niet is.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!