Geoff Keughley opnieuw lastig gevallen tijdens Gamescom Opening Night: "Bill Clinton wil GTA VI spelen"

Games
dinsdag, 22 augustus 2023 om 20:57
gamescom crowd scaled
Gamescom Opening Night Live 2023 zal herinnerd worden om meer dan alleen de spannende aankondigingen en exclusieve gameplaybeelden. Geoff Keighley, de gastheer van de Game Awards, is opnieuw lastiggevallen door iemand op zoek naar aandacht. Een man snelde het podium op om het publiek te vertellen dat "Bill Clinton GTA VI wil spelen." De teleurstelling van Keighley was duidelijk voelbaar.
In de eerste minuten van het langverwachte evenement, tussen het optreden van Starfield-componist Inon Zur en de presentatie van de gameplay door regisseur Todd Howard, maakte Keighley nog luchtig grapjes over zijn voorrecht om het spel vroegtijdig te spelen. Maar toen betrad een ongenode gast het podium en probeerde enkele seconden de aandacht van de presentator te stelen.
De verstoring bracht herinneringen naar boven aan een vergelijkbaar incident tijdens de Game Awards-ceremonie van vorig jaar. Destijds glipte een jonge gamer onopgemerkt het podium op achter het ontwikkelingsteam van Elden Ring en begon onsamenhangende opmerkingen te maken over Bill Clinton en de orthodox-joodse gemeenschap. Uiteindelijk werd hij door de politie vastgehouden en ondervraagd, waarna hij later werd geïdentificeerd als Matan Even, een online grappenmaker die bekend stond om zijn persoonlijke stunts die viraal gingen.
Het is te hopen dat toekomstige evenementen zoals Gamescom zonder dergelijke onderbrekingen kunnen verlopen, zodat de focus kan blijven liggen op de games zelf en de mensen die ze tot leven brengen. In de tussentijd blijft Geoff Keighley, ondanks de hindernissen, een toegewijde gastheer die vastberaden is om gamers over de hele wereld te verenigen in hun passie voor gaming.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!