Nieuwe beelden voeden speculatie en opwinding rondom Playstation 5 slim-versie

Games
zaterdag, 12 augustus 2023 om 7:36
used playstation 5 displayed at game store 2 scaled
Sinds de lancering van de PlayStation 5 zijn er al geruime tijd geruchten over een slankere versie van de console in omloop. Met het naderen van het derde jaar op de markt is er nu een nieuwe afbeelding opgedoken die naar verluidt de PS5 "slim" toont, met enkele details over hoe de tussentijdse vernieuwing eruit zou kunnen zien.

Geruchten over een slimline versie

Hoewel de PS5 over het algemeen een zeer succesvolle console is geweest, zijn er mensen die wachten op een bijgewerkte versie van de console. Historisch gezien heeft Sony ongeveer 3-4 jaar na de lancering van elke iteratie van de PlayStation een "slimline" versie uitgebracht. Geruchten over een compactere PS5 die in 2023 wordt gelanceerd, gingen gepaard met gesprekken over een mogelijke PS5 Pro die rond 2025 zou verschijnen, maar Sony heeft hierover nog geen officiële mededelingen gedaan.

Betrouwbaarheid van de bron en mogelijke veranderingen

Een vermeende uitgelekte afbeelding van de "slimline" PlayStation 5 is gedeeld op Twitter beweert dat de bron van de afbeelding een persoon uit China is die een pakket met de nieuwe PS5 heeft ontvangen, en voegt eraan toe dat ze niet weten hoe betrouwbaar de bron is. Volgens het gerucht heeft de bijgewerkte PS5 een verwijderbare schijfeenheid en is deze ongeveer 2 inch korter dan de originele PS5, terwijl de dikte van het apparaat onveranderd blijft. Natuurlijk dient dit met enige voorzichtigheid te worden benaderd. Niettemin suggereert de onderstaande video dat de uitgelekte informatie mogelijk wel degelijk klopt.

Juridische documenten voeden speculatie

Hoewel de geldigheid van deze "lek" op zijn best twijfelachtig is, zou een slanke versie van de PS5 wellicht binnenkort kunnen worden gelanceerd. Juridische documenten uit de juridische strijd tussen Microsoft en de Federal Trade Commission (FTC) over de overname van Activision beweren dat er "later dit jaar" een PS5 slim wordt verwacht, tegen dezelfde prijs als de huidige PS5 Digital Edition.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!