Hackersgroep beweert toegang te hebben tot alle Sony-systemen en dreigt gestolen data openbaar te maken

Games
donderdag, 28 september 2023 om 12:13
2013 e3 sony playstation booth exterior 9096902861 scaled
In een alarmerende ontwikkeling beweert een relatief onbekende hackersgroep genaamd Ransomed.vc dat ze zijn binnengedrongen in alle systemen van Sony en dreigen alle gestolen gegevens online te zetten als er geen koper wordt gevonden. Hoewel de volledige omvang van de hack nog niet is bevestigd, neemt Sony de dreiging serieus en heeft het een onderzoek aangekondigd.
Hoewel Ransomed.vc bewijs heeft geleverd van hun inbraak, roept dit bewijs vragen op bij beveiligingsexperts. Het bevat bijvoorbeeld slechts ongeveer 6000 bestanden, wat in schril contrast staat met de bewering dat alle Sony-systemen zijn aangetast. CyberSecurity Connect, een gerenommeerd beveiligingsforum, beschouwt het bewijs als weinig overtuigend.
playstation 2789247943 1140x570
Foto 'Playstation' via Wikimedia Commons
De timing van deze dreiging kan niet worden genegeerd, gezien het verleden van Sony met grootschalige beveiligingsproblemen. In 2011 werd het bedrijf getroffen door een omvangrijke hack die de gegevens van vrijwel alle PlayStation-gebruikers compromitteerde en het PlayStation Network bijna een maand platlegde. Sony zal ongetwijfeld alles in het werk stellen om een herhaling van dit schadelijke incident te voorkomen.
Op sociale media zijn er talloze sceptische geluiden te horen, waarbij velen de beweringen van de hackersgroep met een korrel zout nemen. Er wordt gespeculeerd dat het mogelijk om een grap zou kunnen gaan, of dat de hackersgroep minder controle heeft over Sony's systemen dan ze beweren.
Met Sony's stilzwijgen blijft de situatie voorlopig in nevelen gehuld, en het is onduidelijk of er daadwerkelijk een serieuze dreiging is wat betreft deze vermeende hack. Het verdere verloop van deze zaak zal ongetwijfeld de gemoederen hoog houden en de aandacht van zowel beveiligingsexperts als het publiek vasthouden.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!