Langverwachte film van Hayao Miyazaki "The Boy and the Heron" draait vanaf 27 september in de bioscoop

Films
donderdag, 28 september 2023 om 12:40
n3ynsa4q0aijjikryuxjuvye6cd
Op 27 december kunnen Nederlandse filmliefhebbers uitkijken naar de nieuwste creatie van de gerenommeerde Japanse regisseur Hayao Miyazaki, getiteld "The Boy and the Heron." Het nieuws werd bevestigd door Paradiso Filmed Entertainment, wat betekent dat deze langverwachte film tijdens de feestdagen in de bioscopen zal verschijnen.
"The Boy and the Heron" is een productie van de befaamde Japanse animatiestudio Studio Ghibli, bekend om zijn meesterwerken zoals "My Neighbour Totoro" en het met een Oscar bekroonde "Spirited Away." Deze film markeert Miyazaki's terugkeer naar het regisseursstoeltje na zijn laatste werk, "The Wind Rises," uit 2013. Het verhaal draait om een jongen die zijn overleden moeder mist en in een wereld belandt die wordt gedeeld door zowel levenden als doden.
j2kx6yb2xxnkxxas6ij3n8iclry 1140x570
Still 'The Boy and the Heron' via TMDB
Met de respectabele leeftijd van 82 jaar zou dit mogelijk de laatste film kunnen zijn die we van Miyazaki zien. Hoewel hij in het verleden meerdere keren zijn pensioen heeft aangekondigd, is hij steeds teruggekomen op zijn besluit.
"The Boy and the Heron" heeft in Japan al grote successen geboekt en had de eer om de openingsfilm te zijn van het Filmfestival van Toronto. De Nederlandse première van deze prachtige animatiefilm staat gepland voor 25 oktober, waarbij de film de openingsfilm zal zijn van het Imagine Fantastic Film Festival in Amsterdam. Dit belooft een bijzondere traktatie te worden voor liefhebbers van het werk van Miyazaki en de betoverende wereld van Studio Ghibli.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!