Charles Martinet legt zijn rol als Mario's stem neer na decennia van avonturen

Games
dinsdag, 22 augustus 2023 om 11:59
charles martinet 42424652581
Stemacteur Charles Martinet, die sinds 1991 de iconische stem van Mario heeft ingesproken in alle games en filmpjes van Super Mario van Nintendo, heeft aangekondigd dat hij ermee stopt. Deze beslissing, die op maandag werd gedeeld op het sociale media platform X (voorheen bekend als Twitter), heeft gamers overal ter wereld in rouw gedompeld.
9rjjixei023s5uilkd7rsmfd1yh 1140x570
Still 'The Super Mario Bros. Movie' via TMDB

Veelzijdige stemacteur achter Mario, Luigi en Wario

Charles Martinet, wiens kenmerkende uitspraken zoals "it's-a me, Mario!" en "mamma mia!" de harten van miljoenen fans hebben veroverd, heeft niet alleen de stem van Mario verzorgd, maar ook die van Mario's broer Luigi en de schurk Wario. Zijn veelzijdige talent heeft de personages in het Mario-universum tot leven gebracht en ze een onuitwisbare plaats gegeven in de popcultuur.

Dankbaarheid van fans

De aankondiging van Martinet's vertrek komt als een schok voor velen, aangezien hij decennialang de geliefde loodgieter heeft vertolkt. De reden voor zijn beslissing om te stoppen is niet openbaar gemaakt, maar fans overal bedanken hem voor zijn jarenlange toewijding aan het karakter en de gemeenschap.

Nieuwe rol als game-industrie ambassadeur

Martinet, die 67 jaar oud is, zal echter niet volledig uit de gamewereld verdwijnen. Hij zal zijn carrière voortzetten als ambassadeur van de game-industrie, wat betekent dat zijn invloed en enthousiasme voor gaming blijven voortleven, zelfs zonder zijn iconische stem.
ur8mxizddyoqmixr3zwy1w8gjyu 1140x570
Still 'The Super Mario Bros. Movie' via TMDB

Hartverwarmende afscheidsboodschap

In een afscheidsboodschap op X liet Martinet de gemeenschap weten: "Mijn nieuwe avontuur begint! Jullie zijn allemaal nummer één in mijn hart! #woohoo." Deze woorden getuigen van zijn dankbaarheid en waardering voor de liefde en steun die hij gedurende zijn hele carrière van gamers heeft ontvangen.

Wie zal de Iconische stem van Mario voortzetten?

Wat de toekomst betreft, blijft de vraag wie de taak van Martinet zal overnemen als de stem van Mario. Het wordt een uitdaging om in de voetsporen van een legende te treden, maar Nintendo zal ongetwijfeld zorgvuldig overwegen wie de volgende stem van Mario zal zijn om ervoor te zorgen dat het karakter de geliefde persoonlijkheid behoudt die het heeft gekend.

Het erfgoed van Charles Martinet

Hoewel we afscheid moeten nemen van Charles Martinet als de stem van Mario, zullen zijn bijdragen aan de gamewereld voor altijd herinnerd worden. Zijn vrolijke en herkenbare stem heeft bijgedragen aan het vormgeven van de kindertijd van velen en blijft een hoeksteen van de gaminggeschiedenis. We wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe rol als ambassadeur van gaming en kijken uit naar wat de toekomst van de Mario-franchise zal brengen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!