Sony en Microsoft begraven strijdbijl: Call of Duty blijft speelbaar op Playstation

Games
zondag, 16 juli 2023 om 15:47
65402 2 scaled
Sony en Microsoft hebben een bindende overeenkomst gesloten om de Call of Duty-franchise op PlayStation te behouden na de voorgestelde overname van Activision Blizzard. Na maanden van onderhandelingen en publieke discussie, waarbij Sony aanvankelijk bezorgd was over exclusiviteit en sabotage van het spel op Xbox, lijken de bedrijven een oplossing te hebben gevonden. Hoewel de exacte details van de overeenkomst niet zijn vrijgegeven, kan deze vergelijkbaar zijn met het 10-jarige contract dat Microsoft heeft met Nintendo en andere cloudproviders.

Sony en Microsoft bereiken akkoord over Call of Duty

De overeenkomst beëindigt een bittere strijd tussen de twee bedrijven, die al meer dan een jaar gaande is sinds de aankondiging van Microsoft's voorgenomen overname van Activision Blizzard. Sony had bezwaren tegen het tekenen van een Call of Duty-deal met Microsoft, maar een e-mail van de CEO van Sony, Ryan, die tijdens een rechtszaak werd voorgelezen, suggereerde dat hij eigenlijk geen zorgen had over exclusiviteit. De overeenkomst komt na maanden van discussies en tegenbiedingen tussen de twee bedrijven over de toekomst van Activision-content op PlayStation.
warzone 2 dynamic weather al mazrah ashika island call of duty modern warfare 2 1140x570
Still 'Call of Duty: Warzone 2' via TGDB

Call of Duty blijft op PlayStation-platform beschikbaar

Hoewel de details van de overeenkomst niet bekend zijn, betekent deze deal goed nieuws voor de fans van de Call of Duty-franchise. Het spel zal beschikbaar blijven op het PlayStation-platform, waardoor spelers kunnen blijven genieten van de populaire first-person shooter. Dit is een belangrijke stap om de toekomst van de franchise veilig te stellen en gamers kunnen uitkijken naar de komende jaren waarin ze kunnen blijven genieten van Call of Duty op hun favoriete PlayStation-console.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!