Beste Call of Duty-game ooit gemaakt viert op releasedag van "Modern Warfare III" 14e verjaardag

Games
vrijdag, 10 november 2023 om 15:42
152 3
Vandaag staan we stil bij de veertiende verjaardag van wat nog steeds wordt beschouwd als de beste Call of Duty-game ooit gemaakt: "Call of Duty: Modern Warfare 2". Met de recente lancering van "Call of Duty: Modern Warfare III", die vandaag opnieuw de aandacht van first-person shooter liefhebbers heeft getrokken, kijken we graag terug naar de Call of Duty-game die nog altijd onder fans wordt beschouwd als de beste titel in de franchise.
"Modern Warfare 2", uitgebracht in 2009 voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC, was het zesde deel in de Call of Duty-franchise en diende als een direct vervolg op het geprezen "Call of Duty 4: Modern Warfare". Het verhaal, vijf jaar na de gebeurtenissen van zijn voorganger, voerde spelers mee naar een wereld waar ultranationalisten de macht overnamen in Rusland. De antagonist, Vladimir Makarov, stond centraal in een plot vol controversiële momenten, waaronder de beruchte aanslag op het fictieve Russische vliegveld Zakhaev International Airport.
mw3 cp reveal 08 branded
Still 'Call of Duty: Modern Warfare III' via Activision
Op 31 maart 2020 werd een remaster van de singleplayercampagne uitgebracht voor de PlayStation 4 onder de naam "Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered". Een maand later volgde de release voor Windows en Xbox One.
Wat de game iconisch maakte, waren vooral de multiplayer-maps. "Highrise", "Sub Base", "Estate", "Wasteland", "Quarry", "Terminal", en natuurlijk het onvergetelijke "Favela" zijn stuk voor stuk locaties die nog steeds geliefd zijn bij de fanbase. Enkele van deze klassiekers hebben nu ook hun weg gevonden naar de nieuwste Call of Duty-game, "Modern Warfare III".
mw2r ss favelagameplay 1920x1080 1140x570
Still 'Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered' via TGDb
Het feit dat "Modern Warfare 2" wordt beschouwd als de beste Call of Duty-game ooit gemaakt, benadrukt de impact die het heeft gehad op de franchise. De ontwikkelaars achter deze legendarische titel lijken zich bewust te zijn van de blijvende nostalgische aantrekkingskracht van dit spel, wat wordt weerspiegeld in de heropleving van de geliefde maps in de recente release.
"Call of Duty: Modern Warfare III" biedt een mooi eerbetoon aan de erfenis van een game die de lat hoog heeft gelegd voor wat een first-person shooter kan bereiken. Helaas is de nieuwste Call of Duty-game, los van de leuke nostalgische maps, niet meer dan eengame die aanvoelt als een prijzige DLC.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!