"Blade Runner 2033: Labyrinth" Onthuld - Meeslepend verhaal dat zich afspeelt in de dystopische wereld van Ridley Scott

Games
vrijdag, 30 juni 2023 om 17:39
20230614 badge scaled
Uitgever Annapurna Interactive heeft tijdens een online showcase de eerste beelden getoond van Blade Runner 2033: Labyrinth, een nieuwe videogame die zich afspeelt in de dystopische wereld van de film Blade Runner uit 1982. Het is de eerste nieuwe Blade Runner-game in meer dan 25 jaar.
De game wordt ontwikkeld door het interne studio van Annapurna Interactive, onder leiding van game-regisseur Chelsea Hash, die eerder heeft gewerkt aan spellen zoals Solar Ash, What Remains of Edith Finch, en Radiohead's interactieve verkenningsspel Kid A Mnesia Exhibition. Er zijn nog maar weinig details bekend over het spel, maar de titel en de beschrijving op de Steam-pagina geven enkele aanwijzingen over het verhaal. Blade Runner 2033: Labyrinth speelt zich af tussen de gebeurtenissen van de oorspronkelijke Blade Runner-film en de sequel Blade Runner 2049 van Denis Villeneuve, ongeveer een jaar na de gebeurtenissen van de anime Blade Runner: Black Lotus uit 2021.
De trailer van het spel toont een onbekend personage dat een cilindrisch "geheugenbol" apparaat manipuleert, vergelijkbaar met degene die Dr. Ana Stelline in Blade Runner 2049 gebruikte om kunstmatige herinneringen voor Replicants te creëren. We zien dit personage vervolgens door recreaties van verschillende locaties bladeren, waarbij de beelden vervagen en digitale artefacten vertonen. De tekst bovenaan de titelkaart van het spel noemt een "Project Pyramid", wat mogelijk verwijst naar het iconische hoofdkwartier van Tyrell Corporation.
Er is nog geen releasedatum aangekondigd voor Blade Runner 2033: Labyrinth, maar zal beschikbaar zijn op pc en consoles.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!