"Black Voices in Gaming" onthult XEA-programma: $20.000 subsidie en extra kansen voor zwarte gameontwikkelaars

Games
woensdag, 16 augustus 2023 om 18:28
48363 6
Black Voices in Gaming, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het vergroten van diversiteit en inclusie binnen de game-industrie, heeft het XPerience Excellence Accelerator-programma (XEA) onthuld. Dit initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met Netflix Games, een dochteronderneming van de gerenommeerde streamingdienst.
7917 2
Still 'Grand Theft Auto V' via TGDB

Ondersteuning voor zwarte gameontwikkelaars

De XPerience Excellence Accelerator (XEA) is een programma dat specifiek gericht is op het ondersteunen van zwarte game-ontwikkelaars. Het initiatief omvat een combinatie van branche-educatie, netwerkmogelijkheden en financiële steun voor de ontwikkeling van mobiele game-concepten. Als aanvulling hierop krijgen de deelnemende ontwikkelingsteams ook een subsidie van $20.000 om prototypes te creëren en te presenteren aan investeerders, uitgevers en potentiële partners.
Volgens Justin Woodward, medeoprichter van Black Voices in Gaming, vormt dit programma een belangrijke stap in de richting van het vergroten van zichtbaarheid en kansen voor zwarte ontwikkelaars. Hij benadrukt dat de samenwerking met Netflix Games nieuwe kansen biedt om diverse doelgroepen te bereiken.
29221 4 1024x576
Still 'Final Fantasy VII' via TGDB

Diversiteit in de game-industrie

Toch is het belangrijk om te onderstrepen dat de game-industrie al vele getalenteerde individuen van diverse achtergronden en etniciteiten kent. Het initiatief van Black Voices in Gaming heeft dan ook enige discussie opgeroepen omtrent de noodzaak van een afzonderlijk programma voor zwarte game-ontwikkelaars. Het benadrukken van iemands huidskleur als selectiecriterium kan zelfs een averechts effect hebben en afbreuk doen aan de kernwaarden van talent en vaardigheden.
Het aanbieden van subsidies aan zwarte game-ontwikkelaars, terwijl anderen vanwege hun lichtere huidskleur worden uitgesloten, roept het vraagstuk van racisme en uitsluiting op. Hoewel het initiatief als een inhaalslag wordt gepresenteerd, roept het paradoxalerwijs vragen op over inclusiviteit.

Effectiviteit van het initiatief moet nog blijken

De effectiviteit van dit initiatief op het gebied van het vergroten van diversiteit en inclusie binnen de game-industrie zal nog moeten blijken. De game-industrie blijft evolueren en samenwerkingsverbanden als deze kunnen zowel positieve als kritische reacties oproepen binnen de bredere gemeenschap van game-ontwikkelaars en spelers.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!