Baldur's Gate 3 verovert de top 10 van meest gelijktijdige spelers op Steam

Games
zondag, 06 augustus 2023 om 12:29
bg3 darkurge
In het lanceringweekend heeft Baldur's Gate 3 een plek veroverd in de top 10 van de allerhoogste gelijktijdige spelerstellingen op Steam, met maar liefst 712.281 spelers op 5 augustus 2023, volgens SteamDB. Deze indrukwekkende piek plaatst het boven Goose Goose Duck en claimt de 9e positie van meest gespeelde spellen, waarmee Apex Legends en zijn piek van 624.000 spelers naar de 11e plaats worden geduwd.
Apex Legends hoeft zich echter niet slecht te voelen in de eervolle 11e positie. Het gratis te spelen battle royale-schietspel kan zijn tranen drogen met behulp van een enorme berg geld en een huidige spelerstelling die het beknopte, begrensde universum van Baldur's Gate naar alle waarschijnlijkheid over een jaar niet consistent zal hebben.
bg3 citydialogue002 1140x570
Still 'Baldur's Gate 3' via Larian Studios

Baldur's Gate 3 breekt records met bijna 600.000 gelijktijdige spelers

Baldur's Gate 3 overschreed gisteren de grens van 500.000 spelers en kwam bijna bij de 600.000 spelers in de buurt. Deze piek op zaterdag brengt het dus honderdduizend spelers hoger dan die piek. Waarschijnlijk omdat niet iedereen de hele dag doordeweeks kan spelen en/of vrij kan nemen van werk voor de lancering van een spel.

Piek niet het Eindpunt

Als je denkt dat deze piek de laatste zal zijn voor de game, dan zou je wel eens mis kunnen zitten. De enorm populaire game Elden Ring bereikte zijn piek van 953.000 gelijktijdige spelers pas in het weekend na het lanceringsweekend. Dit gebeurde waarschijnlijk na enorme exposure en enthousiaste fans die nog meer mensen naar de reeds enorme game lancering brachten.

Een veelbelovende toekomst

Het is duidelijk dat dit 20 jaar later ingevoerde deel van een van de meest legendarische series in de wereld van pc-gaming nog maar net begonnen is. Larian CEO Swen Vincke is in de wolken, waarbij hij verklaart dat hij geen intentie heeft om het bedrijf te verkopen nu ze waarschijnlijk een van de meest succesvolle onafhankelijke ontwikkelaars ter wereld zijn. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Baldur's Gate 3 en de avonturen die nog moeten komen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!