Zoon van Frank Herbert geeft zijn zegen aan Denis Villeneuve's 'Dune: Part Two'

Films
maandag, 26 februari 2024 om 14:38
dune part two st 15 jpg sd high 2024 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit niko tavernise
Denis Villeneuve's nieuwste meesterwerk, Dune: Part Two, staat op het punt om de bioscoopzalen te veroveren. Critici zijn laaiend enthousiast en de film lijkt nóg beter te zijn dan zijn voorganger, Dune: Part One. Nu mengt ook de zoon van Frank Herbert, de bedenker en schrijver van de Dune-franchise waar de films op zijn gebaseerd, zich in de discussie.
Brian Herbert schrijft op X/Twitter: "Ik heb Dune: Part Two gezien tijdens een besloten vertoning in de studio, en het is bevredigend om te zien dat het verhaal van mijn vader met zoveel zorg is verteld. Wanneer de nieuwe film wordt gecombineerd met Dune: Part One, is het verreweg de beste filminterpretatie van het klassieke boek DUNE van Frank Herbert die ooit is gemaakt."
Het moge inmiddels wel duidelijk zijn dat er nog nauwelijks een kwaad woord over de film geschreven is en de verwachtingen dan ook hoog gespannen zijn. De film draait vanaf deze week dan eindelijk in de bioscoopzalen en wordt nu al aangemerkt als een van de beste films van 2024, terwijl we nog maar in februari zitten. Denk jij dat de film de hoge verwachtingen gaat waarmaken?
Dune: Part Two is aanzienlijk groter in zijn opzet dan zijn voorganger. Terwijl Part One de benodigde stukken op hun plaats zette, lijkt het tweede deel een groot visueel spektakel te worden. Voor degenen die de eerste Dune-film nog niet hebben gezien, is er goed nieuws. De film is gewoon te streamen via HBO Max en is ook aankomend weekend te zien op tv. Veronica zendt de film uit op zaterdag 29 februari, om half 9. De perfecte opwarmer dus voor degenen die de film binnenkort in de bioscoop gaan zien.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!

I saw Dune: Part Two at a private studio screening, and it is gratifying to see my father's story told with such great care. When the new movie is combined with Dune: Part One it is by far the best film interpretation of Frank Herbert’s classic novel DUNE that has ever been done

Image
63.0K
Reply