Weekend Filmtip: Sacha Baron Cohen keert terug als Borat in fenomenale sequel

Films
vrijdag, 29 december 2023 om 20:24
3ysvp4oddc6sucdq9quhwkmiked scaled
Aankomende zondag, oudjaarsavond, staat er een onvergetelijke filmavond op het programma voor liefhebbers van grensverleggende humor. Sacha Baron Cohen keert terug als het iconische personage Borat in de hilarische film Borat Subsequent Moviefilm, die in 2006 al voor wereldwijde opschudding zorgde met zijn knotsgekke avonturen.
In dit vervolg op de cultklassieker uit 2006 neemt Sacha Baron Cohen zijn humoristische escapades naar nieuwe hoogten. Ditmaal introduceert hij het personage Tutar, vertolkt door de getalenteerde Maria Bakalova. Samen nemen ze het Amerikaanse publiek mee op een reis vol ongemakkelijke situaties en provocerende humor.
ji7m2g3xyw2b3z1iqtnqsldrlzt 1140x570
Still 'Borat Subsequent Moviefilm' via TMDB
Net als in de eerste film trekt Borat opnieuw naar de Verenigde Staten, waar hij op zijn kenmerkende onhandige en briljant provocerende wijze maatschappelijke kwesties aansnijdt. Een opvallende verhaallijn is de missie van Borat om zijn dochter als geschenk aan toenmalig vicepresident Mike Pence aan te bieden. Daarnaast worden prominente figuren zoals Donald Trump en Rudy Giuliani niet gespaard en belanden ze in de genadeloze satire van Borat Subsequent Moviefilm.
Wat deze film misschien nog boeiender maakt dan het verhaal zelf, zijn de absurde capriolen die Sacha Baron Cohen uithaalde om deze vervolgfilm te realiseren. Een bijzonder voorval was zijn bijna vijf uur durende verblijf in een toilethokje tijdens een conferentie, enkel in afwachting van toenmalig vicepresident Mike Pence's verschijning op het podium. Ook verbleef hij vijf dagen in de wereld van conservatieve complotdenkers Jerry Holleman en Jim Russell, zonder ook maar één keer uit zijn briljante rol te stappen.
1nl0ra9kod5y9z23tn6x2gcittm 1140x570
Still 'Borat Subsequent Moviefilm' via TMDB
Voor wie op zoek is naar een mix van legendarische satire en maatschappijkritiek isBorat Subsequent Moviefilmop oudjaarsavond een absolute must-watch. Sacha Baron Cohen bewijst andermaal zijn meesterschap in het creëren van grensverleggende komedie die de toeschouwer met een lach én stof tot nadenken achterlaat. Tot slot willen we je deze legendarische scène uit de film niet onthouden. Mocht je de film nog niet eerder gezien hebben, mis deze dan niet!Borat Subsequent Moviefilmis aankomende zondag om 21:40 te zien op Veronica.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!