Weekend Filmtip: Unieke, Psychologische A24-horrorfilm zondag op TV!

Films
zaterdag, 30 september 2023 om 14:31
8vctfuw1sayquhvox60uvjjrtfp
Iedere week struinen we door de TV-gids opzoek naar dé filmtip van dit weekend. In een tijd waarin het horrorgenre vaak wordt gedomineerd door formulematige schrikmomenten en bloeddorstige monsters, is er af en toe een film die een frisse wind laat waaien. "It Comes at Night" is zo'n film. Deze meesterlijke horrorfilm, geregisseerd door Trey Edward Shults en met een uitstekende cast onder leiding van Joel Edgerton, Carmen Ejogo, Kelvin Harrison Jr., en Christopher Abbott is aankomende zondagavond te zien op SBS 9.
Het verhaal begint met een angstaanjagend concept: een extreem dodelijk virus heeft de wereld getroffen. Patiënten sterven binnen één dag op een gruwelijke manier. In het licht van deze onheilspellende dreiging besluit Paul (Joel Edgerton) samen met zijn vrouw Sarah (Carmen Ejogo) en hun zoon Travis (Kelvin Harrison Jr.) om zich terug te trekken in een afgelegen huis diep in het bos. Hun plan is simpel maar logisch: door zichzelf te isoleren van de besmette wereld, hopen ze de pandemie te overleven.
hhrssqjdgp2iwq1gw9ycsknsj2g 1140x570
Still 'It Comes at Night' via TMDB
Deze setup creëert onmiddellijk een sfeer van beklemming en paranoia. Het idee dat de wereld buiten zo gevaarlijk is dat het gezin gedwongen wordt om zichzelf volledig af te sluiten, weerspiegelt onze eigen angsten en onzekerheden in een wereld die wordt geconfronteerd met onbekende bedreigingen.
Waar "It Comes at Night" echt schittert, is in het feit dat het geen doorsnee horrorfilm is. In plaats van te leunen op goedkope schrikmomenten en bloederige taferelen, gaat de film dieper en onderzoekt het de duistere kanten van de menselijke psyche. De dreiging komt niet van buitenaf, maar van binnenin het huis. Wantrouwen, angst en achterdocht zijn de ware vijanden van de personages.
Dit creëert een intense en ondraaglijke spanning die gedurende de hele film blijft hangen. Elk geluid, elke schaduw en elke beweging wordt met argwaan bekeken. Het is een meeslepende ervaring die je op het puntje van je stoel houdt en je constant laat raden wie te vertrouwen is en wie niet.
jaqe5u0ctjk0h3stmrkzg9qnsvh 1140x570
Still 'It Comes at Night' via TMDB
A24, de studio achter "It Comes at Night," heeft zich in de loop der jaren gevestigd als een ware pionier in de filmindustrie, bekend om hun unieke en spraakmakende producties. Films zoals "The Lobster," "Swiss Army Man," "Beu is Affraid," en de recente en aangrijpende horrorfilm "Talk to Me" hebben de grenzen van verhaalvertelling verlegd. Met een scherp oog voor buitengewone verhalen en een ongekend talent voor het creëren van onvergetelijke cinema, blijft A24 het publiek intrigeren en uitdagen met hun onconventionele keuzes en indrukwekkende creativiteit.
De film laat je nadenken over vertrouwen, isolatie en de dunne lijn tussen goed en kwaad. Het is een verontrustende en briljant gemaakte horrorfilm die je niet snel zult vergeten. Dus als je op zoek bent naar een horrorfilm die verder gaat dan de oppervlakte en je laat nadenken over de donkere kant van de menselijke ziel, is "It Comes at Night" absoluut een must-see. De film is aanstaande zondag om 23.00 te zien via SBS9.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!