Weekend Filmtip: Een Visueel Meesterwerk van Robert Rodriguez en Frank Miller

Films
vrijdag, 19 mei 2023 om 18:28
aaij47nwyuuo3yr3yp603aiqhpb
Elke week struinen we door de tv-gids op zoek naar dé filmtip voor het weekend. Deze week biedt RTL 7 een echte traktatie voor filmliefhebbers: Sin City, een filmklassieker die je meeneemt naar een duistere en opwindende wereld.
Een van de grootste uitdagingen bij het verfilmen van een stripboek is het behouden van de sfeer van de tekeningen. Robert Rodriguez en Frank Miller slagen er glansrijk in om de Sin City-strips van Miller tot leven te brengen op het witte doek. De hele film lijkt op een stripboek dat tot leven is gewekt. Miller's duistere tekenstijl, met veel zwart-wit en slechts enkele kleuraccenten voor details zoals ogen en bloed, werkt net zo goed op het scherm als op papier.
87xly9f404ikcln5bpkxwlauxo9 1140x570
Still 'Sin City' via TMDB
De verhaallijnen van stoere personages zoals Marv (gespeeld door Mickey Rourke), Hartigan (Bruce Willis) en Dwight (Clive Owen), en de verleidelijke femme fatales Nancy (Jessica Alba) en Gail (Rosario Dawson) zijn belangrijk, maar spelen eigenlijk een ondergeschikte rol. De film draait voornamelijk om de adembenemende stijl en duistere sfeer. Sin City is als een donkere film noir, maar dan met een extra rauw randje.
Naast Robert Rodriguez en Frank Miller heeft Sin City nog een andere regisseur. Als vriendendienst regisseerde Quentin Tarantino een scène in de film, namelijk die waarin Dwight en Jackie Boy (gespeeld door Benicio Del Toro) in de auto zitten voordat de politie Dwight aanhoudt.
Sin City is een meesterwerk dat de magie van het stripboek op unieke wijze tot leven brengt. De visuele stijl, gecombineerd met het uitmuntende acteerwerk van een getalenteerde cast, maakt van Sin City een filmervaring die je niet mag missen. Dompel jezelf onder in de duistere en fascinerende wereld van Sin City en laat je betoveren door de unieke mix van misdaad, actie en verleiding. De film is Zaterdagavond om 21:45 te zien op RTL 7!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!