10 Western Films- en series op Netflix: Spannende verhalen over cowboys, indianen en het Wilde Westen!

Films
zaterdag, 18 maart 2023 om 23:16
ihht1ggqljebmd4syg0wfnrxtyn
Als liefhebbers van het western genre hebben we een lijst samengesteld met de meest epische, meeslepende en onvergetelijke films- en series die je niet mag missen. Van klassiekers tot moderne westerns, deze films- en series nemen je mee op een avontuurlijke reis door het Wilde Westen en laten je kennismaken met onvergetelijke personages en verhaallijnen. Dus, of je nu een fan bent van traditionele westerns of juist houdt van een eigentijdse twist, er is voor elk wat wils in deze lijst. Leun achterover, ontspan en geniet van onze top 10 western films - en series op Netflix!

The Power of the Dog

The Power of the Dog - Een complexe western die zich afspeelt in Montana in de jaren 1920. Phil Burbank, een charismatische cowboy, begint een haat-liefdeverhouding met de weduwe Rose en haar zoon Peter.

News of the World

News of the World - In de nasleep van de Burgeroorlog neemt Captain Kidd de taak op zich om een jong meisje terug te brengen naar haar familie. Ze moeten een gevaarlijke reis maken door Texas, waarbij ze te maken krijgen met geweld en onrust.

True Grit

True Grit - Mattie Ross, een jong meisje uit Arkansas, huurt de rauwe U.S. Marshal Rooster Cogburn in om de man te vinden die haar vader heeft vermoord. Samen gaan ze op een gevaarlijke zoektocht door Indian Territory.

The Hateful Eight

The Hateful Eight - In het winterse Wyoming zijn acht vreemdelingen op elkaar aangewezen nadat ze gestrand zijn in een afgelegen kroeg tijdens een sneeuwstorm. Ze komen er al snel achter dat ze elkaar niet kunnen vertrouwen.

Godless

Godless - Een Een boeiende en meeslepende Netflix-serie over een stadje in New Mexico dat wordt bewoond door alleen vrouwen na een mijnramp die alle mannen heeft gedood.

Harriet

Harriet - Het waargebeurde verhaal van Harriet Tubman, die ontsnapte aan de slavernij en vervolgens meer dan 300 slaven hielp ontsnappen via het Underground Railroad.

The Quick and the Dead

The Quick and the Dead - Een vrouw keert terug naar haar geboortestad voor een schietwedstrijd, waar ze het opneemt tegen een aantal gevaarlijke tegenstanders

Geronimo

Geronimo - In het jaar 1883 besluiten Geronimo en zijn volgers zich te verzetten tegen de Amerikaanse regering. Ze voeren een guerrillaoorlog en blijven ontsnappen aan de militairen die hen achtervolgen.

The Harder They Fall

The Harder They Fall - Netflix-film over een outlaw die zijn bende herenigt om wraak te nemen wanneer hij ontdekt dat zijn vijand uit de gevangenis wordt vrijgelaten.

Dances with Wolves

Dances with Wolves - Een gedemoraliseerde Amerikaanse luitenant tijdens de Burgeroorlog wordt gestationeerd op de grens van het Westen en maakt contact met de Lakota-stam. Hij begint hun cultuur te begrijpen en wordt verliefd op een witte vrouw die bij de stam leeft.
We hopen dat onze selectie van de beste western films- en series op Netflix je hebben geïnspireerd. Heb je nog suggesties voor andere western films die we hadden moeten opnemen?