Toekomst James Bond-franchise: TV-serie en zoektocht naar nieuwe 007-agent

Films
zondag, 22 oktober 2023 om 12:37
ptofh3khwbbelubpn0w0ppi90vz scaled
Twee jaar na het afscheid van Daniel Craig als James Bond blijven fans in spanning over wie de volgende 007-agent zal zijn. Producent Barbara Broccoli onthult dat de franchise nog een aanzienlijke weg te gaan heeft om het iconische personage te herdefiniëren voor het volgende hoofdstuk. Ze benadrukt dat het moderniseren van de franchise nog in de kinderschoenen staat.
In een interview met The Guardian benadrukt Broccoli dat de volgende film de veranderde wereld moet weerspiegelen sinds Craig werd aangesteld als de zesde 007-agent. Ze blikt terug op het verleden, zoals de periode van "GoldenEye", toen mensen beweerden dat "de Koude Oorlog voorbij was, de muur gevallen was, Bond overbodig was, de wereld in vrede was, en schurken niet meer bestonden." De geschiedenis heeft duidelijk aangetoond dat dit een onjuiste inschatting was.
hrp8gcqmpxjoereotmyzmevd06 1140x570
Still 'GoldenEye' via TMDB
Met Daniel Craig wilden de makers zich richten op hoe een 21e-eeuwse held eruit zou zien. Craig gaf hen de kans om diep in het emotionele leven van het personage te duiken, en de wereld was klaar voor deze diepgang. Bond-films weerspiegelen altijd de tijd waarin ze worden gemaakt, en er staat nog een lange weg voor de boeg om de franchise opnieuw uit te vinden voor het volgende hoofdstuk.
Broccoli besprak ook de nieuwe Bond-gerelateerde Amazon-serie, "007: Road to a Million", die ze beschrijft als "een aangename tijdsbesteding in de tussentijd". De serie, die van start gaat op 10 november op Prime Video, belooft de honger van fans voor de beroemde franchise te stillen.
Barbara Broccoli en haar halfbroer, Michael G. Wilson, zijn betrokken bij de casting van de wereldwijde avonturenserie. De serie laat negen paren gewone mensen fysieke en psychologische uitdagingen ondergaan op locaties die aan Bond doen denken, met als inzet £1 miljoen. Het is de eerste keer dat het Bond-merk wordt gebruikt in ongescripte televisie, en het bevat het themalied van de films, epische locaties en beeldmateriaal.
z0efy7yyuauh2xik5c9l3dfq4gj 1140x570
Still 'A View to a Kill' via TMDB
Gevraagd naar mogelijke andere Bond-tv-spin-offs, gaf Broccoli aan: "Onze focus ligt op het maken van speelfilms. Wanneer we aan een Bond-film beginnen, hebben we daar drie of vier jaar volledige aandacht voor nodig, dus dat is onze prioriteit. We maken de Bond-films voor het grote bioscoopscherm en alles aan de Bond-films is bedoeld voor het wereldwijde bioscooppubliek, dus we wilden niet aan televisie doen."
"007: Road to a Million" belooft een spannende toevoeging te worden aan het Bond-universum, terwijl fans wachten op de onthulling van de volgende 007-agent en het volgende avontuur van 's werelds beroemdste spion.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!