Home-invasion-horrorfilm "The Strangers" uit 2018 wordt een heuse trilogie

Films
vrijdag, 13 oktober 2023 om 18:04
y27m2hiwzrrvmaveadfpp5hcpg1
De huiveringwekkende home-invasion-horrorfilm "The Strangers" heeft sinds zijn release in 2008 een loyale cultaanhang gekregen. Hoewel er in 2018 een vervolg verscheen met "The Strangers: Prey By Night," heeft deze franchise nooit de verwachte reeks horrorfilms voortgebracht. Dit tij lijkt echter te keren, aangezien regisseur Renny Harlin, bekend van films als "Die Hard 2" en "Exorcist: The Beginning," samen met Lionsgate, een nieuwe trilogie van "Strangers"-films heeft aangekondigd. Deze trilogie is geïnspireerd op het oorspronkelijke concept.
Harlin heeft recentelijk meer inzicht gegeven in deze trilogie tijdens een panel op de New York Comic Con 2023. Daar werden ook exclusieve voorproefjes vertoond die de fans angstige momenten bezorgden. Hoewel het volledige verhaal van de trilogie nog niet bekend is, heeft Lionsgate wel een omschrijving vrijgegeven van het eerste deel.
a09huamgehxgz5e7kuflmqdsrlf 1140x570
Still 'The Strangers' via TMDB
In deze film speelt Madelaine Petsch, bekend van TV's "Riverdale," de hoofdrol als een jonge vrouw die met haar verloofde een nieuw leven begint. Tijdens een tussenstop op een afgelegen vakantiebestemming in het bos, worden ze plotseling het doelwit van een mysterieuze bende gemaskerde vreemden die zonder waarschuwing of reden aanvallen. Dit scenario zal ongetwijfeld herkenbaar zijn voor liefhebbers van de originele films, maar wat deze nieuwe reeks bijzonder maakt, is de manier waarop deze tot stand is gekomen.
3eiui4wxrowhahdtqfkbrivi4vx 1140x570
Still 'The Strangers' via TMDB
In een interview met Bloody-Disgusting onthulde Harlin dat het script, geschreven door Alan R. Cohen, Alan Freedland, en Amber Loutfi, aanvankelijk maar liefst 280 pagina's besloeg. Harlin zag echter meteen potentie om hieruit drie afzonderlijke films te destilleren.
De eerste film in de trilogie is volgens Harlin een getrouwe hervertelling van het oorspronkelijke "Strangers"-verhaal, geüpdatet naar 2023 en voorzien van vergelijkbare maskers. Terwijl de originele film eindigde met de personages die gewoon wegreden, zal deze nieuwe trilogie het verhaal verder uitdiepen. De tweede en derde films zullen het leven van Petsch's personage blijven volgen na de zinloze gewelddaden uit de eerste film, en onderzoeken hoe deze gebeurtenissen haar als persoon beïnvloeden.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!