Stephen King en Guillermo del Toro enthousiast over nieuwe Dracula-film: "Gorgeous, lavish and savage!"

Films
donderdag, 10 augustus 2023 om 18:04
nuixrau0tln9pwfn7iabosaihkm
De schemerige silhouetten van Hollywood's meest vooraanstaande geesten beginnen te fluisteren. De rode loper wordt uitgerold, de lichten worden gedimd en de rookmachines worden geactiveerd. Waarom? Omdat een nieuwe interpretatie van een van de meest iconische figuren in de geschiedenis van horror op het punt staat om het witte doek te betoveren - "The Last Voyage of the Dementer".
ksppn1si3ahgy4whpqfohfvxwwe 1140x570
Still 'The Last Voyage of the Demeter' via TMDB

Meesters van Horror loven "Last Voyage of the Dementer"

Zelfs Stephen King, de architect achter menige nachtmerries, kon zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Aanvankelijk sceptisch, heeft hij zijn waardering voor de film niet kunnen onderdrukken. Hij beschrijft het als een "throat-ripping good time" die hem terugvoert naar de gouden jaren van de cinema.
Guillermo del Toro, bekend om zijn affiniteit met het macabere, heeft ook zijn lof betuigd. Hij omschrijft de film als "gorgeous, lavish and savage!!". Met zulke gevierde meesters van het genre die hun zegen geven, kan men niet anders dan nieuwsgierig worden naar wat deze film te bieden heeft.

De geboorte van een legende

Het verhaal ontrafelt zich aan boord van het oude handelsschip "The Demeter", beladen met een mysterieuze vracht waarvan de ware aard gehuld is in nevelen. Terwijl het schip worstelt met de onstuimige zeeën, nemen de spanningen toe en groeit de onheilspellende atmosfeer. De bemanning wordt geconfronteerd met een onbekende en sinistere dreiging, en terwijl ze proberen te overleven, dringt de vraag zich op: zullen ze aan de greep van Dracula kunnen ontsnappen, of zal deze reis hun laatste zijn?

Vanaf 11 augustus in de bioscoop

Vanaf 11 augustus zal het bioscooppubliek wereldwijd de kans krijgen om deze nieuwe en angstaanjagende visie op de Dracula-legende te ervaren. Het is niet alleen een eerbetoon aan de grimmige horrorelementen van weleer, maar ook een evolutie van het genre dat generaties heeft geïnspireerd. De trailer zelf belooft een visueel en emotioneel meeslepende ervaring die de kijker meeneemt op een reis door de duisternis.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!