"Spider-Man: Across the Spider-Verse" verboden in de Verenigde Arabische Emiraten vanwege LGBTQ+ content

Films
vrijdag, 16 juni 2023 om 14:56
fwgu477pmuir7od2ienhurqahia
"Spider-Man: Across the Spider-Verse" wordt niet uitgebracht in de Verenigde Arabische Emiraten. De Bioscoopfilm voldoet niet aan de censuureisen van het land, zo meldt Variety. In de film zit een scene waarbij op de achtergrond een poster is te zien waarop de transgender-vlag op afgebeeld is met de tekst "Protect Trans lives".
Het verbod in de Verenigde Arabische Emiraten komt slechts een week voor de geplande releasedatum van de film in de regio. Het is echter niet ongebruikelijk dat het land films met LGBTQ+ inhoud blokkeert. Een andere animatiefilm werd vorige zomer geconfronteerd met een vergelijkbaar probleem, toen "Lightyear" van Disney en Pixar niet werd uitgebracht in het land vanwege een scène waarin twee lesbische ruimte-rangers elkaar kussen. De spin-off van "Toy Story" werd ook verbannen uit Saoedi-Arabië, Koeweit en Maleisië.
De beslissing van de censuurraad met betrekking tot "Across the Spider-Verse" betekent ook een koerswijziging na de lokale release van de voorganger van de film uit 2018, "Spider-Man: Into the Spider-Verse", die $1,7 miljoen opbracht in het gebied. Het is nog onduidelijk of "Across the Spider-Verse" een release zal krijgen in Saoedi-Arabië, hoewel de censuureisen van het land vaak overeenkomen met die van de Verenigde Arabische Emiraten.
dlebycnmdwxtjfhnicbyhudz5ej 1140x570
Still 'Spider-Man: Across the Spider-Verse' via TMDB
Naast de verborgen boodschap heeft de film ook aandacht getrokken vanwege het verhaallijn van Gwen Stacy (ingesproken door Hailee Steinfeld). Gwen Stacy wordt door sommige kijkers geïnterpreteerd als een personage met een transgender thema. Scènes die zich afspelen in de dimensie van het personage tonen ook prominent de kleuren van de transgender vlag. Stacy wordt echter niet expliciet geïdentificeerd als transgender in de film.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!