Sadistische horrorfilm die doet denken aan Saw-franchise nu te streamen via Prime Video

Films
zondag, 22 oktober 2023 om 18:54
5n2op41okys10otirivpftdekyw scaled
In 2018 bracht regisseur Rob Grant een film uit die de harten van horrorfans sneller liet kloppen: "Alive". Deze donkere thriller doet sterk denken aan de beruchte Saw-franchise, en het is dan ook een uitstekende keuze voor liefhebbers van sadistische spelletjes en psychologische gruwel. Hoewel "Alive" geen directe connectie heeft met de Saw-serie, kunnen we niet ontkennen dat het de juiste snaar weet te raken voor diegenen die al die bloederige en morbide escapades niet kunnen loslaten.
Het verhaal van "Alive" begint met een man en een vrouw die versuft en zwaargewond ontwaken in een sinister en verlaten sanatorium. Het enige dat deze 'patiënten' met zekerheid weten, is dat ze nog in leven zijn. Voorlopig, althans. De rest van hun identiteit en hun omgeving blijft in een mist van onzekerheid gehuld.
ndvu3auajvr86oil845niabuvfw 1140x570
Still 'Alive' via TMDB
Het plot klinkt als een klassiek element uit een Saw-film, waar de personages gevangen zitten in sadistische valstrikken en moeten vechten voor hun leven terwijl ze worstelen met hun eigen duistere verleden. Hoewel "Alive" geen expliciete band heeft met de Saw-franchise, deelt het wel dezelfde beklemmende sfeer en de onheilspellende spanning die we gewend zijn van Jigsaw's sadistische spelletjes.
Fans van de Saw-franchise zullen ook een vertrouwd gezicht tegenkomen in "Alive." Angus Macfadyen, die een prominente rol had in "Saw III," speelt een van de hoofdpersonages in deze film. Zijn acteerwerk in "Alive" is overtuigend en draagt bij aan de duistere atmosfeer van de film. Macfadyen heeft onmiskenbaar ervaring met het genre en voegt een extra laag van intensiteit toe aan het verhaal.
alv3sref5jwiimvjanjladh2uif 1140x570
Still 'Alive' via TMDB
Voor degenen die de gehele Saw-serie van het prille begin tot het bittere einde hebben verslonden en nog altijd smachten naar meer sadistische gruwelen, vormt "Alive" zonder twijfel een prikkelend alternatief. Nu beschikbaar op Prime Video, levert "Alive" een huiveringwekkende ervaring die in niets onderdoet voor de doorsnee Saw-film. Toch valt niet te ontkennen dat het niet in de buurt komt van het diepgaande karakterontwikkeling en complexiteit die we in "Saw X" hebben mogen aanschouwen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!