Russell Brand spreekt zich uit na beschuldigingen en mediaboycot

Films
zaterdag, 23 september 2023 om 9:12
russbrandregpark140920early 1 50345412122 scaled
Russell Brand, de bekende Britse komiek en acteur, heeft zich voor het eerst uitgesproken sinds hij afgelopen weekend werd geconfronteerd met ernstige beschuldigingen van onder meer verkrachting, aanranding en emotioneel misbruik. In een video die hij op Instagram plaatste, roept Brand zijn volgers op om hem en zijn online kanalen te blijven volgen, terwijl hij de recente ontwikkelingen in zijn leven bespreekt.
In de video begint Brand met het benoemen van de afgelopen week als "buitengewoon en verontrustend". Hij bedankt zijn volgers voor het kritisch beoordelen van de informatie die tot nu toe is gepresenteerd. Brand staat bekend om zijn kritische kijk op de media, en dit is niet de eerste keer dat hij de mainstream media in twijfel trekt.
Hij wijst ook op het verwijderen van zijn content van verschillende mediaplatformen, waarbij hij suggereert dat dit gebeurde onder de vlag van het Trusted News Initiative, een initiatief om nepnieuws te bestrijden. Volgens Brand lijkt dit echter vooral gericht te zijn op het "verstikken en sluiten" van onafhankelijke media, waaronder zijn eigen kanalen.
xxybx7hq0spy2i01595w284avrt 1140x570
Still 'Get Him to the Greek' via TMDB
Brand kondigt aan dat hij maandag weer te zien zal zijn met een nieuwe aflevering van zijn programma op Rumble, een alternatief voor YouTube dat vooral populair is onder rechtse en conservatieve mensen. Hij belooft in deze aflevering onder meer te spreken over "mediacorruptie" en roept zijn volgers op om hem daar te blijven volgen. Hij benadrukt dat hij nu meer dan ooit hun steun nodig heeft.
s39aqy3dk1s6arrukp5yeq824nr 1140x570
Still 'Forgetting Sarah Marshall' via TMDB
De beschuldigingen tegen Russell Brand kwamen aan het licht nadat meerdere vrouwen hem hadden beschuldigd van ernstige misdrijven, waaronder verkrachting en aanranding. Brand ontkende deze aantijgingen al op zijn YouTubekanaal voordat ze publiekelijk werden gemaakt in een aflevering van het Channel 4-programma Dispatches, dat tot stand kwam in samenwerking met The Times en Sunday Times.
De gevolgen van deze beschuldigingen zijn merkbaar, aangezien de laatste optredens van zijn tournee zijn uitgesteld en YouTube de advertentie-inkomsten van zijn kanaal heeft stopgezet. Bovendien heeft de BBC aangekondigd dat ze de beschuldigingen aan het adres van Brand tijdens zijn werk voor het bedrijf met spoed zullen onderzoeken.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!