Recensie: "A Haunting in Venice" - Venetië als onheilspellend decor voor Hercule Poirot's nieuwste mysterie

Films
woensdag, 18 oktober 2023 om 18:47
khlx3oqdd4vgalpb8o78m25kfds scaled
Kenneth Branagh keert opnieuw terug als Hercule Poirot in de boeiende thriller "A Haunting in Venice". Ditmaal probeert de befaamde detective te genieten van zijn pensioen in het schilderachtige Venetië, maar zoals verwacht, raakt hij al snel verstrikt in een nieuw mysterie. Deze keer vindt het verhaal plaats in een spookachtig huis, wat een frisse draai geeft aan hetgeen we gewend zijn van Poirot, zoals we hem kennen uit eerdere films als "Murder on the Orient Express" en "Death on the Nile".
Het verhaal speelt zich af kort na de Tweede Wereldoorlog en volgt Poirot's uitnodiging van een oude bekende om Halloween samen te vieren. Het feest wordt gehouden in een bijzonder huis waar 's avonds een geest wordt opgeroepen. Volgens de overlevering heeft dit huis ooit getuige gestaan van tragische kindersterfgevallen, waarvan de geesten nu nieuwe slachtoffers lijken te willen maken. Terwijl de avond vordert, blijkt dat het verhaal achter de dochter van de huiseigenaar wellicht complexer is dan aanvankelijk gedacht.
2fmikiwgmggfdqbfh3pqnur6gge 1140x570
Still 'A Haunting in Venice' via TMDB
Het nieuwe avontuur van Poirot begint wanneer er een geest wordt opgeroepen, wat al snel leidt tot een dodelijk slachtoffer en een voortvluchtige moordenaar. Poirot moet, ondanks zijn pensioen, opnieuw zijn scherpe geest inzetten om de zaak op te lossen.
Het concept van de film spreekt ons bijzonder aan, net zoals de eerdere avonturen van Poirot die ons steevast hebben weten te vermaken. De film daagt de kijker opnieuw uit tot actief nadenken, en het verhaal is over het algemeen goed gestructureerd en ontvouwt zich op voortreffelijke wijze, ondanks enkele voorspelbare elementen.
Desalniettemin zorgen talloze verrassende plotwendingen voor een opwindende mate van spanning. Bovendien verdient het lof dat de makers ditmaal voor een meer duistere benadering hebben gekozen. Het is een aspect waar de makers goed mee omgaan, hoewel het mogelijk is dat ze slechts eenmalig in dit genre willen werken en daarom alles uit de kast hebben gehaald.
9aubdppae5g4slybck7nnxqn5ve 1140x570
Still 'A Haunting in Venice' via TMDB
Al met al zou ik deze film beoordelen met een 7.2. Is het de moeite waard om "A Haunting in Venice" in de bioscoop te bekijken? Absoluut! De bioscoopervaring voegt werkelijk een extra dimensie toe aan dit boeiende avontuur van Hercule Poirot. Uiteraard kun je de film binnenkort ook thuis bekijken, maar "A Haunting in Venice" is bij uitstek geschikt voor een optimale bioscoopbeleving. De film draait momenteel in de bioscoop, dus als je nog twijfelt over een bezoek, wacht dan niet te lang!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!