Treinreizigers beleven een angstaanjagende rit in de Britse Horrorfilm "Howl": Nu te zien op Prime Video

Films
donderdag, 26 oktober 2023 om 12:56
still1 scaled
Horrorliefhebbers kunnen hun bloedstollende honger stillen met de Britse horrorfilm "Howl," geregisseerd door Paul Hyett en uitgebracht in 2015. Deze enge film is nu beschikbaar om te streamen via Prime Video en belooft kijkers mee te nemen op een angstaanjagende reis door het duister. Met een getalenteerde cast en een origineel plot, is "Howl" een aanrader voor liefhebbers van het horror-genre.
"Howl" begint met Joe Griffin (gespeeld door Ed Speleers), een Alpha Trax treinbeveiliger, die zijn nachtdienst draait op een passagierstrein die om middernacht uit Londen vertrekt. Zijn enige troost is de kans om tijd door te brengen met zijn onbeantwoorde liefde, Ellen (gespeeld door Holly Weston).
vot3gz5cqsalhbciwbdylyy6jlh 1140x570
Still 'Howl' via TMDB
Een paar mijl voor het bereiken van het eindstation, Eastborough, raakt de trein bijna ontspoord in een bosrijk gebied wanneer deze een hert raakt. De machinist moet een noodstop maken om de situatie te controleren en vindt het dode hert vastgeklemd aan de wielen, dat hij probeert te verwijderen. Terwijl hij worstelt met het karkas van het hert, wordt hij aangevallen en gedood door een weerwolf.
De overgebleven passagiers, waaronder Kate (gespeeld door Shauna Macdonald), Adrian (Elliot Cowan), Matthew (Amit Shah), Billy (Sam Gittins), Nina (Rosie Day), Paul (Calvin Dean), Ged (Duncan Preston) en zijn vrouw Jenny (Ania Marson), zijn zich niet bewust van het gevaar buiten. Ze ontdekken echter dat een noodteam de trein niet kan bereiken vanwege omgevallen bomen langs het spoor. Daarom overtuigen ze Joe en Ellen ervan om hen de trein te laten verlaten en te proberen naar Eastborough te lopen.
Al snel ontdekken Joe en Ellen het lichaam van de vermoorde machinist terwijl ze door het bos lopen, wat hen ertoe aanzet om iedereen terug naar de trein te haasten. Een weerwolf achtervolgt hen echter en bijt Jenny in haar been voordat ze in veiligheid wordt getrokken.
l7hag8j8cacojnkegb0batwhgwd 1 1140x570
Still 'Howl' via TMDB
De regisseur, Paul Hyett, staat bekend om zijn werk op het gebied van speciale effecten, creaturen, protheses en make-upontwerp in samenwerking met de bekende Britse horrorregisseur Neil Marshall. Hyett heeft zijn sporen verdiend met zijn bijdragen aan eerdere films van Marshall, zoals "Doomsday," "The Descent," "Centurion," en "Dog Soldiers," waarvan de laatste uit 2002 ook een weerwolfhorrorfilm was.