In een wereld waar films steeds gekker worden, was de première van "Poor Things'"op het Film Festival van Venetië echt een knaller die iedereen verbaasd achterliet. Met Emma Stone in de hoofdrol, die enkele gedurfde seksscènes vertolkte, is de film gebaseerd op de roman van Alasdair Gray. De vertoning werd met een epische staande ovatie van acht minuten beloond, ondanks de afwezigheid van Emma en haar collega's vanwege de staking van de Amerikaanse acteursbond SAG-AFTRA.
"Poor Things" vertelt het verhaal van een jonge vrouw, gespeeld door de getalenteerde Emma Stone, die door een wetenschapper, vertolkt door Willem Dafoe, tot leven wordt gewekt dankzij de hersenen van een kind. Dit intrigerende concept vormt het centrale thema van de film, geregisseerd door Yorgos Lanthimos.
Geen preutse film
Tijdens een persconferentie voorafgaand aan de première, benadrukte Lanthimos het belang om geen preutse film te maken, omdat dit een verraad zou betekenen aan het karakter van de hoofdrolspeelster. "We wilden zeker zijn dat Emma zich comfortabel voelde met haar lichaam, met het naakt voor de camera verschijnen en het spelen van dergelijke scènes. Maar zodra het over seksscènes ging, zei ze onmiddellijk: 'Natuurlijk, het draait allemaal om Bella. We doen wat nodig is'." Aldus Lanthimos.
Still 'Poor Things' via TMDB
Film Festival van Venetië
De première van "Poor Things" op het Film Festival van Venetië zal nog lang in het geheugen van het publiek gegrift blijven staan. Ondanks het ontbreken van Emma Stone en haar collega's als gevolg van de eerder genoemde staking, verwelkomde het publiek de film met open armen. Na afloop van de vertoning brak een ovationeel applaus los dat maar liefst acht minuten aanhield.
"Poor Things" heeft bij zijn première op het Film Festival van Venetië niet alleen de aandacht getrokken vanwege de opvallende seksscènes, maar ook vanwege het lef en de toewijding van Emma Stone en het gedurfde regiewerk van Yorgos Lanthimos. De lange staande ovatie die de film ontving, is een bewijs dat het publiek openstaat voor films die grenzen verleggen en belangrijke thema's op een uitdagende manier verkennen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!