Nieuwe Dreamworks Animatie: "Ruby Gillman, Teenage Kraken" vanaf volgende maand in de Bioscoop - Bekijk nu de Trailer!

Films
dinsdag, 23 mei 2023 om 17:44
dl55id9kqn6w4fuiluynpu20oln
Deze zomer neemt DreamWorks Animation ons mee op een avontuurlijke reis naar de middelbare school, waar een verlegen tiener ontdekt dat ze deel uitmaakt van een koninklijke familie van mythische kraken. Met een uiterst getalenteerde cast en een hartverwarmend verhaal belooft "Ruby Gillman, Teenage Kraken" een hilarische en meeslepende komedie te worden voor jong en oud.
Het verhaal draait om Ruby Gillman, een lieve en onhandige 16-jarige meid die worstelt om haar plek te vinden op Oceanside High. Ze voelt zich vaak onzichtbaar en is stiekem verliefd op een skaterjongen die ze bijles geeft in wiskunde. Haar leven neemt echter een onverwachte wending wanneer ze ontdekt dat ze afstamt van een koninklijke bloedlijn van krakenkoninginnen en -krijgers.
Als troonopvolger van haar indrukwekkende grootmoeder, de koningin van de krijgers der zeven zeeën (gespeeld door Oscar-winnaar Jane Fonda), heeft Ruby de verantwoordelijkheid om de wereldzeeën te beschermen tegen de machtshongerige zeemeerminnen, de eeuwige vijanden van de kraken. Ruby wordt geconfronteerd met een dilemma wanneer ze ontdekt dat het populaire meisje op school, Chelsea (gespeeld door Emmy-winnaar Annie Murphy), toevallig een zeemeermin is. Ze zal moeten accepteren wie ze werkelijk is en moedig opkomen voor haar geliefde school.
Ruby Gillman, Teenage Kraken kan rekenen op een buitengewone cast. Lana Condor (bekend van de To All the Boys I've Loved Before-franchise) schittert als de introverte Ruby Gillman. De film wordt geregisseerd door de getalenteerde filmmaker Kirk DeMicco, die eerder genomineerd werd voor een Oscar voor films als "Vivo" en "The Croods". Het productieteam bestaat uit Kelly Cooney Cilella (bekend van "Trolls World Tour" en "Trolls") en Faryn Pearl (bekend van "The Croods: A New Age" en "Trolls World Tour"). "Ruby Gillman, Teenage Kraken" is vanaf 28 juni te zien in de Bioscoop.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!