Lotte Verbeek schittert naast Rami Malek en Russell Crowe in nieuwe oorlogsfilm

Films
zondag, 28 januari 2024 om 16:55
15122 scaled
De Nederlandse actrice Lotte Verbeek heeft een prominente rol weten te bemachtigen in de nieuwe Amerikaanse dramafilm Nuremberg. De actrice schittert naast Hollywood-sterren Russell Crowe, Rami Malek en Michael Shannon. Haar agentschap maakte op zaterdag bekend dat de opnames in februari van start zullen gaan.
De film belicht het beruchte Proces van Neurenberg, waarin na de Tweede Wereldoorlog meer dan twintig kopstukken van het nazi-regime werden berecht. Russell vertolkt de rol van Hermann Göring, de voormalige Duitse opperbevelhebber van de Luftwaffe en een belangrijke vertrouweling van Hitler.
Lotte Verbeek schittert als Emmy, de vrouw van Hermann Göring, terwijl Rami Malek gestalte geeft aan Douglas Kelley, de Amerikaanse psychiater die moet bepalen of de nazi-leiders terechtstaan voor hun daden.
2bdz2ubsuu9amgttrs3op6wfe4p 1140x570
Still 'Nothing Personal' via TMDB
Gebaseerd op het boekThe Nazi and the Psychiatristvan Jack El-Hai, wordtNuremberggeregisseerd door James Vanderbilt, bekend van zijn werk als schrijver voor de thrillerZodiacen twee delen van deScream-reeks.
De film plaatst Verbeek in het gezelschap van twee Oscarwinnaars: Russell Crowe, die het beeldje verdiende voor zijn rol in Gladiator, en Rami Malek, die vier jaar geleden werd bekroond voor zijn vertolking van Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody. De actrice heeft reeds haar sporen verdiend in Hollywood met verschijningen in populaire series zoalsOutlander,The BlacklistenAgent Carter, evenals haar bijdrage aan de wereldwijde bioscoophitThe Fault in Our Stars.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!