Marokko als decor voor opnames van 'Lord of War'-sequel met Nicolas Cage

Films
zondag, 03 december 2023 om 18:14
z5lhr3cqkil0atmcnd16s4ip2kq
Tijdens zijn aanwezigheid op het Marrakech Film Festival deelde Karim Debbagh, producent van Kasbah Films, meer nieuws over zijn betrokkenheid bij Lords of War, het vervolg op de film Lord of War uit 2005 met Nicolas Cage. De opnames worden naar verwachting in maart gestart, en momenteel is Debbagh druk bezig met het verkennen van diverse locaties verspreid over heel Marokko.
"We proberen diverse Afrikaanse landen en verschillende landen in het Midden-Oosten in de film te integreren. Momenteel hebben we bijna alle benodigde locaties gevonden in Marokko," onthulde de producent aan Variety. "Casablanca zelf is zo gevarieerd," voegde Debbagh eraan toe, "dat je gebieden kunt vinden die lijken op Senegal, terwijl andere juist een zeer luxueuze uitstraling hebben, vergelijkbaar met een wijk in Californië."
9gvc6fhf2yknf8nbmus2ajks8iu 1140x570
Still 'Lord of War' via TMDB
Lord of Warvertelt het verhaal van de meedogenloze Interpol-agent Jack Lawrence die jaagt op wapenhandelaar Yuri Orlov, die op zijn beurt probeert hem te slim af te zijn. Het personage Yuri Orlov is geïnspireerd op verschillende echte internationale wapenhandelaren, waaronder de beruchte Viktor Bout, ook bekend als "de wapenhandelaar des doods." De precieze verhaallijn van de sequel lijkt op dit moment nog enigszins onduidelijk.
De opnames vanLords of Warbeloven een visueel verbluffende ervaring te worden, mede dankzij de veelzijdigheid van de Marokkaanse locaties. Fans van de eerste film kunnen nauwelijks wachten om Nicolas Cage opnieuw te zien schitteren als de meedogenloze wapenhandelaar Yuri Orlov. Voor Prime Video-gebruikers is de originele filmLord of War gratis te streamen. Hieronder kun je de trailer bekijken en je geheugen opfrissen.
Een releasedatum voor Lords of War laat waarschijnlijk nog even op zich wachten, aangezien de opnames binnenkort pas van start zullen gaan. Hoe dan ook is het goed nieuws voor de fans dat er eindelijk beweging komt in de langverwachte sequel.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!