Horrorkomedie "It's a Wonderful Knife" draait vanaf 21 december in de bioscoop

Films
maandag, 20 november 2023 om 11:31
iawk stills credit piatnik nick 125 scaled
Dit jaar wordt het kerstseizoen in Nederland opgeschud door een nieuwe bioscoopfilm die het traditionele 'feel good' genre op zijn kop zet. Onder de vlag van filmdistributeur Just Entertainment wordt de horrorkomedie "It's a Wonderful Knife" gelanceerd, waarin de grenzen tussen het komische en het angstaanjagende vervagen.
Het verhaal, geschreven door Michael Kennedy en geregisseerd door Tyler MacIntyre, draait om het leven van Winnie Carruthers, gespeeld door Jane Widdop. Een jaar na het redden van haar broer en stad van de psychopathische burgemeester Waters, vertolkt door Justin Long, bevindt Winnie zich in een diepe staat van ongeluk. Haar beste vriendin kon ze niet redden, en haar vriendje blijkt al die tijd ontrouw te zijn geweest.
iawk stills credit piatnik nick 126 1024x429
Still 'A Wonderful Knife' via Just Entertainment
Het plot neemt een bovennatuurlijke wending wanneer Winnie wenst dat ze nooit geboren was. Deze wens wordt werkelijkheid en transporteert haar naar een parallel universum waar niemand haar kent. In deze alternatieve realiteit realiseert ze zich al snel dat de situatie zonder haar aanwezigheid nog grimmiger is. De moordlustige maniak, gespeeld door Justin Long, is nog steeds op vrije voeten en terroriseert de inwoners op brute wijze. Winnie staat voor de uitdaging om hem te verslaan en terug te keren naar haar eigen wereld.
Met een combinatie van horror en komedie biedt 'It's a Wonderful Knife' een frisse kijk op het genre. De film belooft niet alleen spanning en sensatie, maar ook de nodige humor, mede dankzij de bijzondere bijrol van de Belgische dj Dimitri Vegas als Pete.
iawk stills credit piatnik nick 129 1024x429
Still 'A Wonderful Knife' via Just Entertainment
De moderne twist op de klassieker "It's a Wonderful Life" uit 1946 geeft de film een uniek karakter. Terwijl het origineel bekend staat als een hartverwarmende kerstfilm, biedt de film een meer duistere en gedurfde benadering van het kerstthema, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor filmliefhebbers die iets anders zoeken tijdens de feestdagen. "It's a Wonderful Knife" draait vanaf 21 december in de bioscoop. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!