Iconische Hogwarts Express uit Harry Potter-films hervat magische ritten

Films
woensdag, 09 augustus 2023 om 16:02
a scottish adventure the jacobite over glenfinnan viaduct
De befaamde Jacobite-trein, wereldwijd bekend als de Hogwarts Express uit de geliefde Harry Potter-filmreeks, is weer op de rails na een korte pauze voor noodzakelijke veiligheidsverbeteringen. De sprookjesachtige stoomtrein, die toeristen en fans betovert, zal zijn betoverende reis hervatten over het schilderachtige traject tussen Mallaig en Fort William in de Schotse Hooglanden, met het adembenemende Glenfinnanviaduct als hoogtepunt.
Volgens de BBC heeft de trein tijdelijk stilgestaan vanwege veiligheidsinspecties die problemen met de deursloten aan het licht brachten. Dit zorgde voor mogelijke risico's voor passagiers, waaronder het gevaar om uit de coupés te vallen of gewond te raken tijdens het leunen uit de ramen.
1024px tren de hogwarts the wizarding world of harry potter islands of adventure walt disney world resort orlando florida estados unidos
Foto A01705089 via Wikimedia Commons

Iconische Hogwarts Express

De betoverende Hogwarts Express voert passagiers mee op een onvergetelijke reis door het Schotse landschap, met het iconische Glenfinnanviaduct als herkenningspunt. De boogbrug, die elegant over de omgeving buigt, speelde een prominente rol in de Harry Potter-films, waar de trein op weg was naar de magische Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus.

Beschikbaar tot eind november

Zowel fans van Harry Potter als liefhebbers van prachtige treinreizen kunnen nu weer genieten van de magie van de Jacobite. De treindienst zal operationeel zijn tot eind november, waardoor er voldoende tijd is om de magie van deze unieke reis te ervaren.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!